ale najbardziej wielkie oczy zrobiłem słysząc o silniku...Gdzie wyrwałeś to cudo? I za ile jeśli można wiedzieć? Zdrowy? Hamowałeś?
Szacunek
wyrwałem go od kolegi, miał go zakładać do siebie ale plany zmienił i wpadł w moje ręce. Silnik zdrowy, przed włożeniem wymienione pierścienie i panewki. Teraz wiem co mam i wiem ze wystarczy na kilka dobrych lat ..
Tymon napisa³/a:
BYNIU, szał pał
Masz może fotki z pod maski
dzieki dzieki
Poniżej fotki
Silnik był włozony przed lakierowaniem całego samochodu i komory silnika, na początku czerwca przyjezdza kuzyn z germani, przywiezie mi nowe zbiorniczki: wyrownawczy i spryskiwaczy. Wtedy porobie dokladniejsze zdjęcia komory silnika ...
Pięknie pięknie , dopiero jak sam kupiłem stare auto to jestem w stanie docenić ile pracy musi zostać włożone dla takiego efektu. Szacunek
PS:Po co katalizatory montowałeś
naprawdę szał z tym silnikiem i powiem ci jedno samochód z tym silnikiem badz model m3 w budzie e30 jakbyś chciał sprowadzić ze Szwajcarii gdzie maja najbardziej zadbane benzynowe auta kosztują drożej niż e46 także według mnie jest tylko jedno wyjaśnienie masz piękny nietuzinkowy samochód z dusza który ma piękne serce
_________________ BMW to samochod z dusza i pasja kazdego z nas!
Być może nie doczytałem - cały silnik jest Alpina, czy tylko wałek, czy jak ? Chip piszesz Alpina czy cały org sterownik? Głowica widać czysta, magistrala to samo, a dźwigienki już nie bardzo - czemu tak jest? Szpilek nie dawałeś nowych?
A tak wogóle całkiem całkiem Twoje cacko, i foto podczas przeróbek zapodaj . . .
_________________ Części do BMW E46 & E90 E91
tel.: 508 129 719
Byniu widziałem to twoje cudo w Kamieniu Śląskim i muszę przyznać że na żywo wygląda o wiele lepiej piękna robota czekam na kolejne fotki z prac pozdro
_________________ [e30] 320i
-tylna oś z 320i cabrio (tarczo-bębny)
-silnik z 320i cabrio (oryginalny przebieg 112tys km)
-wydech (spartolony przez poprzedniego właściciela xD)
wybaczcie że przez kilka dobrych dni zaniedbałem swój temat, związane to było
z remontem w domu i kompletnym brakiem czasu.
reso napisa³/a:
Bardzo ładna widuje ją czasami na mieście, nawet mijalśmy się kilka razy
ja też Ciebie czasami widuje rownież ładny wózek
Mauser, caly silnik jest alpina, niestety nie mialem oryginalnego sterownika z alpiny i tylko jest chip z wgranymi identycznymi mapami. Co do dźwigienek nietety już nie było czasu nad nimi popracować, zrobi się to w niedalekiej przyszlości
Bulerson napisa³/a:
widziałem to twoje cudo w Kamieniu Śląskim i muszę przyznać że na żywo wygląda o wiele lepiej piękna robota czekam na kolejne fotki z prac
dzieki fotki nie oddają tego co się widzi gołym okiem
poniżej zamieszczam fotki z prac, które wykonałem w tym miesiacu:
- nareszcie udało mi sie zakupić upragnione czarne lampy MHW
- brakującą z seryjnego wyposażenia kierownice M-Technik 2 (kupiłem w średnim stanie ale juz wyglada jak nowa, z nowo obszytą skórą, dokupiłem przy okazji nowy pierścień slizgowy.
ostatnio brakuje mi czasu na wszystko - praca, garaż itp...
Szajbaa, panele jak i całe car audio pomagał mi robić sasiad, ktory wczesniej zajomwał sie tym na całego:) teraz z braku czasu juz tego nie robi, moze w sporadycznych przypadkach. Zwrociłem sie do niego z prośba to nie odmowil panele obszyte są skórą.
pod maską rownież należałoby troche popracowac
zbiorniczki już są, polerke odnowić, chromy przetrzeć szmatką i wszystko spowrotem poskładac
wydaje mi sie ze juz czas bys przedstawil zmiany jakie palnujesz na 2010 rok , ale krok po kroku , mam nadzieje ze wreszcie te srodki felg rzucisz w troche ciemniejszy lakier by to jakos wygladalo po ludzku ..pozdro, a jak juz cos odslonisz z tej tajemnicy to moze i ja sie zdecyduje na przedstawienie mojego szczura ,,..
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach