A o rabat zawsze warto zapytac, chlopaki zawsze cos opuszcza.
Marcin , to przekaż kolegom że jak przyjedzie taki chudzielec i będzie miał liste kilku drobiazgów do e30 to żeby dali spory rabat
Z doswiadczenia wiem ze jak odbieram czesci u Doradcow ds. Sprzedaży Części i Akcesoriów to znizka jest nawt kilkanascie %, natomiast kierownik dzialu dal mi tylko 5% i to tylko ze wzgledu na model auta. Nazwiska znajdziesz sobie na stronie bawarii.
Nie robiac OT
Auto piekne, szkoda ze nie mialem okazji zobaczyc pod salonem a bywam tam ostatnio dosyc czesto.
_________________ Bylo:
E36 328 qpe '95
E30 325 m Tech II '89
Jest
E30 318 '91
E30 325 m Tech II '89
Ostatnio zmieniony przez Rafals 2009-05-28, 20:15, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
Z uwagi na to, że ten samochód znam odkąd jest w PL myślałem, że oprócz felg, końcówek wydechu i kiery nic w nim nie trzeba poprawiać - Marcin pokazałeś jak bardzo się myliłem.
Znowu odwaliłeś kawał dobrej roboty - chylę czoła.
Pochwal siÄ™ jakÄ… ciekawÄ… masz apteczkÄ™ BMW
_________________ 100% zgodności z VIN - dla mnie to duma, dla większości nieosiągalne
a mi się teraz felgi nie podobają , kurde takie jak były na pierwszych fotkach zdecydowanie lepiej wygladały na aucie, jakoś tak ładniej było, a teraz wogule mi się nie podoba kwestia gustu
_________________ Z�OCENIE i CHROMOWANIE śrubek od felg !
Jeszcze tylko renowacja fotela kierowcy i masz nowÄ… E30 - che.
Samochód imponujący!
Dobrze, że zrobiłeś porządek z felami, bo teraz wygląda to wszystko o niebo lepiej, choć ja zamieniłbym na fabryczne BBS
_________________ 100% zgodności z VIN - dla mnie to duma, dla większości nieosiągalne
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach