auto wystrój tym:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=727629701
Ogarnij trochę kabelki i kup nową gumę znajdującą się między przepływką a kolektorem (w ASO jakieś 70zł).
Więcej niż 0,6 bara przepływka już nie ogarnie, pewnie masz problem z wolnymi obrotami, a raczej z ich brakiem.
czekam na kumpla jeszcze, on sprawdza temat, poczekam i powalczymy razem, gumka wzmacniana wg. własnego patentu, a nie wkurzam się na krytykę, bo się jej nie boje, wkurzam się jak ktoś nie szanuje czyjejś pracy, nie sztuką jest wejść i pieprzyć, zamiast coś poradzić, albo podpowiedzieć. jak komuś nie pasuje, nie musi oglądać przecież
co do wolnych obrotów to widziałem że w projektcie m3 turbo który jest opisany na sr.pl był włożony regulator obrotów od m20 na l-jetronicu wiec może to jest jakis trop
a co do pękania głowic 6 cyl. nie tylko BMW to może niektórym się wydaje że głowica pęka na pół i jest to wina krzywego bloku mi się wydaje że głowica pęka od przegrzenia a raczej przekroczona zostaje wytrzymałość zmęczeniowa po ilus tam nagrzaniach/ostygnięciach (cos jak z wyginaniem drutu żeby go złamac ) a pękniecie jest jakby skurczem wewnątrz
_________________ Jak Ci powiedzÄ… ze lejesz wode to powiedz ze temat jest jak rzeka
smieszy mnie ta krytyka tutaj, chcesz sie wypowiedziec to cos podpowiedz sesnownego bo narzekac to potrafi (lubi?) kazdy polak, jak sie ma 25tys to mozna zrobic wypasione M20 turbo ale jak sie robi samemu to jest cos, czlowiek sie uczy na wlasnych bledach. ile tego jest w PL ??? gratuluje odwagi w projekcie i wierze ze czas bedzie uczyl a projekt bedzie z czasem doskonalszy
Fajne auto widać że sporo pracy i kasy jest włożone, wprawdzie jest kilka niedociągnięć pod maska, ale w parę godzin można to bez problemu ogarnąć. Zastanawia mnie oznaczenie bo 325is powinno mieć silnik S14B25, a tu jest............. M20 dziwne.Zapodaj jakieś filmik jak to wygląda w akcji i jak mruczy
_________________ nie sztuka jest zabić muchę przednią szybą, tylko boczną.
Swapy,naprawa elektroniki(wzmacniacze lampowe,gramofony itp.)
Faktycznie jest 325is 6-cio cylindrowe => http://www.wroom.pl/dane,...,1991;2490.html a S14b20, S14b23, S14b25 to jakie oznaczenia ma wtedy auto, M3 było z trzema różnymi silnikami
_________________ nie sztuka jest zabić muchę przednią szybą, tylko boczną.
Swapy,naprawa elektroniki(wzmacniacze lampowe,gramofony itp.)
Kocham takie projekty .Aby udało się to dobrze wystroić i oby długo śmigało bezawaryjnie Tak jak niektórzy pisali-To auto ma na trójce gubić trakcję a nie wyglądać.Choć nie twierdzę że jest brzydkie.....nooo ewentualnie felgi bym zmienił.
Jak się tylko robi szlif góry(głowica) ... a dół (Blok) zostaje taki jaki był to na pewno pęknie i do tego dziesiątki wydmuchanych uszczelek z nie wiadomego powodu
i wcale nie jestem twojego zdania, że głowice b25 są słabe a raczej mechanicy którzy je próbują naprawić
pewnie masz sporo racji, nie jestem znawcą m20 bo mimo że te silniki mają piękny dzwięk, to nie jeżdzą, nie licząc zdrowych b25 lub podłubanych set, no ale to troche inny temat. wiem, że lubią se pęknąć, a że nie pękają bez powodu, to inna sprawa, alr przy turbo nie trudno o przegrzanie, dlatego mówiłem, że pewnie nie jest to proste. czekam na wyniki po wystrojeniu i gratuluje samozaparcia
masz wyjatkowy projekt ! m20 turbo !
zrobienie pozadku to kwestia 2 dni milej pracy a zalozenie turbo to kwestia tygodni a jak i nie miesiecy + niezlej kasy i wiedzy dlatego szacun !
mam wrażenie, że większość użytkowników w szczególności e30 i e36, uważa że jak nie BBS, AZEV, albo coś innego niż widzi się na wszystkich e30 i e36, to już jest zło... te felgi wyglądają po prostu dobrze, są praktyczne, nie trą jak próbujesz przewieść jedną osobę wiecej niż tylko siebie, zawias działa normalnie... etc. jak macie ochotę możecie sobie pie.dolnąć felgi 1500zł za sztukę, ja narazie osiągnąłem swój cel, jak mi się coś odmani to kupię inne
_________________ "nie ważne ile masz mocy, ważne jak ją podajesz !"
Ostatnio zmieniony przez majeszczak 2009-09-03, 21:59, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
zazwyczaj nie wystawiam się nigdzie, bo nie robię tego dla ludzi tylko dla siebie, i widzę, że co człowiek nie zrobi, to zaraz chcą więcej i większości nie pasuje
_________________ Schön e-dreizig mit schmäler Lichter
Ostatnio zmieniony przez voyfix 2012-10-08, 14:17, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
Chłopaki jesli chodzi o oznaczenie 325is to tak jak ktos tu juz napisał jest to wersja USA z pelnym mozliwym wyposazeniem na dany rok + silnik m20b25
Wiem,bo jestem w posiadaniu oryginalnego 325is
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach