Wcześniej nie udzielałem sie na forum bo auto straszyło i nie było sie czym chwalić...
Auto kupiłem od forumowicza tutejszego i dzięki jego pomocy auto zaczyna przypominać auto...
IS - silnik seryjny (chyba) m42b18
zawieszenie - sprężyny Votglanda chyba - 2 miski w ciągu tygodnia straciłem kiedyś
Przy zakupie wyglądał tak :
tu już pierwszy zakup - felgi (niestety z przygodami bo kupiłem kmpl. ale jedna okazała sie bardzo krzywa )
w miedzyczasie wyszły kwiatki...
ktoś kiedyś wsadził z przodu amorki z cienkiej do grubej lagi i zaspawał wieczko to skrecane... jak wiadomo musiało sie to kiedyś wydać - puściły spawy...
wymieniłem dwa przednie mcphersony
i zabrałem sie za wygląd auta...
niewielkim kosztem auto miało być kosmetycznie poprawione co by nie odstraszało tak jak do tej pory...
na początku spolerowane został cały lakier... a potem jednak wpadliśmy na cudowny pomysł - a moze by cos zrobic jeszcze
zaczeło sie od
myslałem że sie załamie ale nie było nawet tak źle
zaczeło sie od czyszczenia, łatania i zabezpieczania
w miedzyczasie
- pas przedni dolny został wyczyszczony połatany, zabezpieczony, polakierowany
- przygotowalismy felgi do lakierowania i polakierowaliśmy je (troche żałuje ze zdecydowaliśmy sie na lakier żywiczny jakiś)
- poprawiliśmy pas tylny dolny - został zabezpieczony, "zabarankowany" i polakierowany
- poprawiłem maskę która miała dziurki -
zrobiłem czarny pasek... moze brzydki, moze nie - na razie ladnie sie komponuje i mi sie podoba (najwyzej reszte pomaluje w czarny mat)
- przygotowaliśmy błotniki przednie do lakierowania i polakierowaliśmy je
- progi zostały zabezpieczone ponownie "barankiem"
w czasie składania
efekt koncowy (auto zakurzone bo myślałem ze bedzie padać i go nie myłem)
a to kubeł który jeździ juz od jakiegoś czasu ze mną
podziekowania wielkie dla frantica za pomoc
jeszcze sporo rzeczy zostało do zrobienia
Ostatnio zmieniony przez center 2009-09-16, 13:08, w ca³o¶ci zmieniany 2 razy
Miło widzieć kolejną uratowaną e30! Jednak sporo pracy jeszcze przed Tobą, wgniotka na błotniku z tyłu no i ta ruda (?) na drzwiach, spokojnie, nie od razu wszystko, efekt już widać!
Pozdrawiam!
_________________ "Kiedyś auta miały duszę, zrobione były z metalu, a plastiku używano do wysadzania mostów"
zakladaj drugi kubeł do kompletu, wykładzina ze środka out, opony na przód niższy profil i jedziemy na KJS-a
nastepny podpunkt programu to auto w góre na kilku paletach, karcher, mycie podwozie, ewentualne poprawki rudej i konserwujemy od spodu.
Ta E30stka nie służy do lansu tylko do zabawy więc na wygląd zewnętrzny nie kładziemy dużego nakładu, ważna jest blacha i stan podzespołów, które sukcesywnie są wymieniane na nowe
no i naprawdę się człowiek cieszy jak auto z trola staje się coraz lepsze
Wiem jak wcześniej wyglądała ta E30 i teraz widać że trochę pracy weszło w nią .
Miło widzieć tak postępujące prace I życzę powodzenia w dalszych modach
_________________ Czasami Na Drodze Spotykam Prawdziwych Szaleńców, Pędzą Na Złamanie Karku, Wbrew Rozsądkowi... Naprawdę... Czasami Aż Mi Jest Ciężko Ich Wyprzedzić !
są dwie wiadomości
zła:
- kolektor wydechowy jest do pospawania (ma dziurki :-/ )
dobra, zajepista, meeeega:
- sprawdziliśmy przyspieszenie profesjonalnie- (spalony lekko start, jedna próba i ten kolektor i wydech jakiś paździerzowy poklejony z nie wiadomo czego )
równe 9s do 100km/h
są dwie wiadomości
zła:
- kolektor wydechowy jest do pospawania (ma dziurki :-/ )
dobra, zajepista, meeeega:
- sprawdziliśmy przyspieszenie profesjonalnie- (spalony lekko start, jedna próba i ten kolektor i wydech jakiś paździerzowy poklejony z nie wiadomo czego )
równe 9s do 100km/h
milo widziec odratowywanie E30, mam E30 i civic 1.5 90km i powiem Ci ze moze nawet ma mniej a moze tez 9s do setki ale ma 46kuni mniej
Według mnie tam gdzie występuje więcej elementów przeniesienia napędu, a tym samym większa ich masa ,tarcie itd straty sa większe.
Inna sprawa to docisk...
... długo można by nad tym dywagować.
_________________ Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców...
Pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi...
Czasami naprawdę aż ciężko ich wyprzedzić...
http://beemka-klub.com/forum/viewtopic.php?t=39677
i robił 9s bez problemu, bez patroszenia - silnik mam rozebrany - i sprzedaje na czesci wraz z osprzetem
na 99% komputer ma/miał chip
mateuszczarn napisa³/a:
Albo mi się wydawało albo widziałem dzisiaj to E30 na lawecie około 18,30 na placu centralnym?? Ja stałem pod kurczakiem
dobrze widziałeś
auto pojechało do kielc wczoraj
pod maske wjedzie coÅ› innego
polecam części z tego silnika, myśle że komputer i możliwe wałki nie są seryjne, auto goniło jak głupie, można spytać chłopaków z Krakowa bo widzieli co ja tym autem wyrabiałem jak miałem je u siebie , za zdrowym m20b25 alexila jechało mu na zderzaku do końca trójki, wiadomo że go nie wyprzedziłem, ale sie nie oddalał Auto z niemiec przyjechało na kompletnym wydechu supersprinta, który niestety się skończył przed moją kadencją, ale wnioskuje że ktoś kładł nacisk na osiągi tego wozu.
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach