Dawno mnie tu nie było, pare rzeczy w aucie od dawna pozmieniane, uzupełnie opis jak sie ze wszystkim uporam..
Potrzebna jest pomoc w związku z zabiegiem który teraz auto przechodzi
http://beemka-klub.pl/for...p=308732#308732
Kontakt w w/w temacie jakby coś..
Będe wdzięczny za każdą pomoc
Pzdr
Jak już dokończymy wszystko to porobie jakieś zdjęcia, normalne filmiki, pomierzy sie 0-100, 1/4 itp. I wtedy opisze dokładniej co i jak..
[ Dodano: 2008-11-26, 14:25 ]
Z aktualności, autko jest po remoncie zawieszenia - cały czas sie zastanawiam czy nie lepiej było wsadzić od razu poliuretanów ale zobaczymy, łączniki, gumki - powymieniane
Rezultat: prowadzi się jak trzeba nic nie puka nic nie stuka zwłaszcza po zbieżności.
Do zawiasu dojdą jeszcze amorki i sprężyny (wyższe) prawdopodobnie h&r cup kit -35mm, grube stabilizatory h&r a jak dalej będzie mało to w/w poliuretany (pewnie olkuskie).
Z kołami narazie mam spokój:
zima na 14, lato azev a 15x7 et 23 i ostatnio msw alpina look 15x7 et 12 o oponach nie pisze bo póki co to zakładam jak leci któreś z 3 stosów ale z tym to nowa motorownia powinna sie szybko uporać jak już będzie wszystko doprowadzone.
Niestety - gałka zmiany biegów dalej siedzi ale zawsze są pilniejsze wydatki. Fotek póki co nie wrzucam auto brudne..
No proszę Beatka jak ta lala, bardzo mi się podoba tak trzymaj, jakbys chcial to kiedyś można porobić w Kraku jakieś night fotos ze smokami bo mam blisko hehe pozdro
_________________ Marne są ludzkie nadzieje, wobec porządków świata.
Konkretny felunek już jest
MSW Alpina look 15" et 12. Myslałem że wreszcie doprowadziłem silnik do ładu to miały być zregenerowane i obute ale w obecnej sytuacji to musi zaczekać..
Trafiła się taka "okazja", w sumie żałuję teraz że nie zrobiłem od razu dołu, jak będzie wszystko ogarnięte to coś skrobne i pofoce, po cichu licze na 230-240 ale nie chce zapeszać..
bardzo podoba mi sie montaz serwa a tak z ciekawosci spytam czy przed serwo weszla by jeszcze pompa od abs'u? albo czy idzie tak zalozyć serwo zeby nie ruszac pompy od abs'u?
Z tego co się przyglądałem to raczej ciężko tam razem wszystko upchnąć. W większości projektów, które gdzieśtam widziałem abs idzie np na prawą stronę na podszybie (w miejsce aku/zbiornika spryskiwaczy).
PS zobaczymy jak będzie teraz z płytą pod miche bo przy m30 jej wspomaganie nie puszczało
Pzdr
Widzę że przybywa w Krakowie tych pięknych V-ek I tak trzymać
Piękne się zaczyna , czekam na dalszy opis prac
_________________ Czasami Na Drodze Spotykam Prawdziwych Szaleńców, Pędzą Na Złamanie Karku, Wbrew Rozsądkowi... Naprawdę... Czasami Aż Mi Jest Ciężko Ich Wyprzedzić !
Było E30 325 Touring , E32 730 V8 , E30 325 MT I , E34 540IA , E38 740IA
Dostępność skrzyń niestety poskromiła zapędy na m62
Ale m60 będzie dawać rade
Co ciekawe, to jest m60 na alusilu więc szanse że będzie miało bliskie fabrycznym parametry rosną..
Będzie miał troche kosmetycznych modów na starcie żeby było dobrze
Są plany na grupową hamownię w krk w okolicy świąt, jakbyś się Alexil chciał zmierzyć to się odezwij jakoś..
Co do wyjazdu to nie chce zapeszać ale liczę że zdążymy przed świętami.
Pzdr
Na hamownie chętnie bym podjechał. Gdzie dokładnie znajduje się numer na bloku, z którego można odczytać czy blok jest z nikasilu czy alusilu?
Tak w ogóle jakie mody planujesz?
Co do modów to zostało mi troche gratów z m30 których żal nie wykorzystać. Jest walbro, regulator ciśn. paliwa, będzie zrobiony dolot z osłoną no i przy okazji wydechu. Na logike więcej paliwa + więcej powietrza powinno coś pomóc.
Całą robotę ogarnia Choody ze swoim kumplem i naprawde robią robotę na 200% normy
Co do nr silnika to nie szukałem go na bloku tylko wziąłem 7 ost symboli z vin i potem wg realoem w częściach silnik jest rozróżniony jako alusil..
Pzdr
A!!! bo nie napisałem jednego - foty są sprzed tygodnia, na dzień dzisiejszy komora jest bardziej uporządkowana, silnik umyty dekle i pokrywy polakierowane. We wtorek wpada skrzynia więc we środę silnik wpada do budy i kosmetyka zostaje.
_________________ e-30/ e36 - swapy silników, zawieszeń (na podzespołach e30 jak i e36 tył i przód) - sztywniejsze stabilizatory, układy dolotowe i wydechowe, modyfikacje mechaniczne silników: 793 993 316 gg. 570 72 87 - ceny ustalane indywidualnie
Co do nr silnika to nie szukałem go na bloku tylko wziąłem 7 ost symboli z vin i potem wg realoem w częściach silnik jest rozróżniony jako alusil..
Wg tego wszystkie M60 były z Alusilu, a na pewno tak nie było. Wiem, że są na bloku numery na podstawie których można dowiedzieć się z czego zrobione są tuleje:
1 725 970 - Nikasil
1 741 212 - Nikasil
1 745 871 - Alusil
Silniczek może jeszcze nie za czysto wygląda na fotach ale to tylko złudzenie - foty z telefonu - dekle i pokrywy polakierowane czarną półmatową strukturą - dzięki czemu uzyskałem efekt chropowatości - jak na deklach hond. Do tego wprawne oko zauważy kilka "usuniętych" kabelków itp.
Nadal czekamy na tą pieprzoną skrzynię więc w silniku na pewno coś się zmieni jeszcze na +, na pewno paski i napis BMW będą w kolorze komory .......
to na razie tyle. A!!! puściliśmy przewody podciśnieniowy do serva i sprzęgła że nie "rażą po oczach" i tyle - brak skrzyni wstrzymuje dalsze prace.
_________________ e-30/ e36 - swapy silników, zawieszeń (na podzespołach e30 jak i e36 tył i przód) - sztywniejsze stabilizatory, układy dolotowe i wydechowe, modyfikacje mechaniczne silników: 793 993 316 gg. 570 72 87 - ceny ustalane indywidualnie
Dziś dotarła skrzynia, więc prace mogą znowu ruszyć z kopyta..
W międzyczasie na ukończeniu jest ręczny hydrauliczny. Jak tylko będe miał fotki to sie podziele
[ Dodano: 2010-01-16, 17:59 ]
Tak jak obiecałem - update:
Pan Hydraulik:
Jeden ze zmyslnych patentów (mam nadzieje że w warunkach bojowych tez się sprawdzi ):
Nastąpił drobny re-design pod maską:
jak widać chłodnica oleju będzie miała nadmuch z elektrycznego wentylatora - mam nadzieje że nawet w upały bedzie można bezproblemo gonić..
Dekiel już prawie w finalnej wersji:
Mamy jeszcze ciekawy pomysł na wydech - jeśli wszystko zagra (a powinno) będzie sleeper
Pzdr