Wysłany: 2011-10-31, 10:27 [E30] Coupe M20B20 "THE PLOW"
Witam, jestem młodym fanem E30 prosto ze słonecznego Kołobrzegu
To juz moja druga E30, kupiona za 3900,-.
Calkiem zdrowe blachy, z tego co wychodzi bezwypadkowe, chyba że jakies stłuczki - błotniki zdejmowane, ale prawdopodobnie do konserwacji, bo auto oglądane na kanale nie wykazywało sladów napraw.
jestem pierwszym właścicielem w polsce, a w całej historii auta drugim, to całkiem przyznam przyjemne.
O Aucie - bylo całe "po niemiecku" odświeżane bezbarnwym, podłoga zdrowa, od środka wszystkie blachy ori konserwacja, zadnej wiekszej rdzy, jedna pechowa dziura zrobiona, pozostałe dwie wymagały lekkiej interwencji, najwiecej było roboty z pólką pod aku - ale z tym też kolega sobie poradził (tu podziękowania dla kolegi Kamila!)
VINko
Silnik M20B20
z wyposażenia... hmm...
Art. Wartość
Numer podwozia WBAAA510503067234
Kod typu 1151
Typ 320I (EUR)
Typoszereg E E30 ()
Seria 3
Rodzaj konstrukcji LIM
Układ kierowniczy LL
Drzwi 2
Silnik M20
Pojemność skokowa 2.00
Moc 95
Napęd HECK
Skrzynia biegów MECH
Kolor LACHSSILBER METALLIC (203)
Tapicerka ANTHRAZIT STOFF (0269)
Data prod. 1988-12-23
Wyposażenie
Kod Nazwa (interfejs) Nazwa (ETK)
S215A POWER STEERING,DEPENDING ON ENGINE SPEED Wspom. ukł. kier., zależ. od pręd. obr.
S286A BMW LM RAD/BMW STYLING Obr. BMW, st. le. BMW Styling
S311 ELEKTRISCHER BEIFAHRERSPIEGEL
S320A MODEL DESIGNATION, DELETION Brak napisu modelu
S324A FRONT-UND HECKSPOILER Spojler przedni i tylny przedni czyli? wąska dokładka?
S330 SPORTPAKET sportpaket tzn ? co wchodzi w jego skład?
S339A SATIN CHROME Shadow-Line
S350A WAERMESCHUTZGLAS GRUEN, RUNDUM Szkło izolacji cieplnej zielone
S400A SLIDING SUNROOF MANUAL Dach przesuwno-uchylny obsług. ręcznie
S428A WARNING TRIANGLE Trójkąt ostrzegawczy i apteczka
S481A SPORT SEATS F DRIVER/FRONT PASSENGER Fotel sportowy
S704A M SPORT SUSPENSION M Podwozie sportowe
S708A M-SPORT LEATHER STEERING WHEEL II M Kierownica sportowa, skórzana - nie było MT1, juz nie ma:)
po umyciu wyglądała mniejwiecej tak:
po lekkim uporządkowaniu burdelu motornia pokazała się:
interior
bagażnik
[po dziurce z prawej strony juz nie ma kompletnie sladu]
podloga
I TAK POWOLI PRZECHODZIMY DO DROBNYCH ZMIAN, niektore kontrowersyjne, niektore mniej, ale wkoncu ileż mozna biegać utartymi szlakami
Rekawik z e36, nie leży jeszcze idealnie z mieszkiem, za to w łapie leży idealnie:)
tu autko wreszcie padlo troche na morde, na tej focie sam przód
tutaj sesja juz z dupką która wkońcu padła na glebe
zenony, fotki nie oddają bardzo fajnej mega zimnej barwy
rozpórka, koloru nie komentujcie, ważne ze działa, z tyłu jest też - STAFFY - producenta jednak NIEPOLECAM.
Szczesliwy kierowca:D
troche wieczoru, i troche xenonu
Stan obecny:
Resumując:
* rejestracja z niemiec
* ogarniecie dziurek, blacharki, zagięcie nadkoli i konserwacja
* Gleba okolo 7 przod i 4 tył, na przod amortyzatory MTS (tymczasowo... chodzi o - wiadomo)
* Dystans na tył po 17mm na strone
* Xenon 6k + białe postoje led
* Mod na kontrastowe kierunki - "podłoga" w kierunku maznięta na srebro
* Dokładka przód
* Kierownica Atiwe Indianapolis (bedzie poddana drobnej renowacji)
* Uruchomiony szyberdach, zamek klapy
* Rozrząd paski oleje pompy wody
* Wlot w przedni pas od 2,5
i wiele wiele innych...
jak autko sie przyjmie, bede na bieżąco coś dodawał - postaram się nie
§ρ↓ξRDθΓ↑€
No ładna sztuka, ale właśnie jest jakieś ale ......
- gałka zmiany biegów hmm, chyba Ci się auta pomyliły to jest BMW a nie vw
- rozpórka też siakaś taka nie pasująca czarna by się tak w oczy nie rzucała
- kierownice pozostawię bez komentarza
- gałka - ta którą miałem była fatalna, koszt piłeczki jest darmowy a w ręce leży naprawde super, wrazie, póki jestem uczniem, ukręcone pieniądze wole ładować w ważniejsze mody.
- rozporka - tak jak pisalem, nie dosc ze nie leży jak trzeba, to kolor tez wyszedł nie taki, bedzie malowana w przyszłosci na czarno albo czerwono
- kierownica... element nadzwyczaj kontrowersyjny, na zywo albo ją lubią albo nienawidzą - mi bardzo przypadla do gustu (na zywo klakson lepiej lezy) ma gruby wieniec, jest sensownie wyprofilowana - czego nie mozna powiedziec o MT1 - MT2 z kolei mają wszyscy, ta w niedlugim czasie przejdzie drobną rewitalizacje co tez poprawi jej LOOK
niektorych gryzie fakt ze to firma ktora robila kiery dla abartha i do hond, ale nie mozna zapomniec że robili też kierownice opcjonalne dla porsche oraz dla... RUFa - to tak w kwestii historyczno-pochodzeniowej
[ Dodano: 2011-11-06, 21:21 ]
Mała sesja, umyta, ogarnięta troche i wkońcu fest umyte koła(Dzięki Wiktor ), troche jest pieprzenia z "szprychami" ale efekt na zywo - mega
Progi sa w garazu... tez mysle ze bedą jak znalazł, ale wcale nie tak hop je zamontowac, no i musze spinek pozbierac, a to zajebiscie drogi bigos jak sie okazuje...
Śliczna jest.
kilka ale....
xenon troche razi i odrzuca , wiem wiem jakość świecenia plus 100
brak dekli w bbsach , sprawia wrażenie niekompletności auta.
sarna1, i tu wlasnie nie jest tak hop, niestety modyfikacje wszystkie jakie zaszły sa mocno.... TANIE progi kupilem za 70zł... i jak licze progi to mi wychodzi koło 100zl...
kams, nie znasz się, co tu wiecej mowić, zenon jest freszi i trendi, a tak serio, wg mnie do szerokiej lampy jak najbardziej lezy, do tego koloru szczegolnie..
dekielki ma :cenzura:, i tak mi je zdejmą po pierwszej nocy, zreszta bez są fajne agresory
[ Dodano: 2011-12-04, 21:00 ]
zagościła więc czarna nerka, i dymione białe kierunki ZKW, na tym zdjęciu nie widac zabardzo, ale przód mysle że troche zyskał - chociaz byłem nastawiony sceptycznie, stał się taki zimny, do tego xenon, i nic nie zaburza zimno srebrnego wizerunku a w razie czego - postawilem sobie za cel - zeby wszystko było w pełni odwracalne a więc mam oryginalną nerke z tej budy w chromie, i oryginalne pomaranczowe kierunki z tej budy wraz z bialymi żarowkami - leżą spokojnie na półeczce.
a reszta? reszta staneła ponieważ:
- składam sie do lotu na Tarcze na tył.
- drobny program podkrecający odcinke do 6900, moc ma być okolo 135, drobne a cieszy
- elektryczne szyby
- centralke
tym czasem wygląda to tak:
jak widac z nową mordka suka pasie się dośc godnie.
a, jak ktoś lubi wyglądać amatorskie wypociny, to z nudów, jak zwykle wieczorem, jakis aparat, jakas statyw, jakaś srebrna strzała... i debil biegający dookoła z latarką
[ Dodano: 2011-12-29, 10:25 ]
SZUKAM LICZNIKA 6GAR TANIOOOOOO
[ Dodano: 2012-03-31, 15:29 ]
generalnie autko na sprzedaż - jest na giełdzie. zapraszam.
[ Dodano: 2012-04-02, 15:09 ]
autko generalnie na sprzedaż - jest w giełdzie
tym czasem pasie się tak:
[ Dodano: 2012-04-20, 20:26 ]
pasiwo w toku, jest niezły
twarze ludzi ktorzy widzą takiego bandziora, bezcenne
[ Dodano: 2012-04-23, 22:26 ]
No i jako że znalazłem (autentycznie, na ziemi ) troche sianka, troche sie zapozyczyłem, i za dobrą kase kupilem nowe szpulki... potraktuje to jako takie do przebujania, bo miałem dośc zimówek, a były na miejscu, i sa naprawde super stan.
ogólnie...
niestety, nic kozackiego, germańskiego, prawilnego, cultowego...
taki troche Rennsport, Racing...
OZ Superleggera 16x7 ET37 - niestety... podystansowne ale i tak jest tak sobie, chociaz coś w nich jest.
< mad max mode
bunkrów nie ma, ale też jest zajebiście.
wiem że duzo troche nudnych dla was fotek, ale cykać lubie, udokumentowane mieć lubie, to sobie wrzuce, a co.