takie pytanie, czemu obc swieci na niebiesko i jak to mozliwe ze na kompie od licznika wskazuje ci falę radiową, jeśli mam radio bmw electronic cd II ,to tez jest to mozliwe??
Siódemka niezła jescze tylko shadowline , gleba , rant i przyciemka;)
Czarny ryj złożony. Black Hella na nowych szkłach, halogeny też nowe szkła i zrobione black. Chromy na razie pomalowane, za 2 tygodnie będzie czarna folia jak przyjdzie. Prezentuje się tak:
Najwięcej czasu zajęło mi ułożenie wiązki 4-ro kanałowej HiFi Sound System pod Bavaria C Professional RDS. Ale opłaciło się Muszę wymienić diodę podświetlającą lewą część radia i dokupić oryginalne mocowanie zmieniarki, bo sprzedający mi stelaż i boczek tego nie miał. Wtedy będzie malyna i tak jak z fabryki wychodziło
Dzisiaj pozwoliłem też żonie poobcowac z moją kochanką i zabrac ją na przejażdżkę Jechałem chwilę za nimi i rzeczywiście coś trzeba z tym tyłem zrobic.. W przyszłym tygodni zanurkuję pod auto obadac co z tym NIVO można zrobic by było niżej..
[ Dodano: 2011-04-25, 16:53 ]
23.IV w moim mieście odbył się II Pomorski Zlot BMW.. Nie mogłem zatem odpuścić takiej imprezy . Godzinę pucowania przed garażem i z rodzinką odbyłem trip na nadwiślański Bulwar
Paparazzi nie próżnowali i mnie ustrzelili przy wjeździe
[ Dodano: 2011-06-04, 21:15 ]
Doszedł dystans 18mm x 4 i mały smaczek pod maskę
kafarek świetna fura - popracowałbym jeszcze nad tymi kolektorami wydechowymi, żeby podnosząc maskę motorownia olśniewała.
Też jest taki plan, ale do tego muszę zwalać kolektory. Komplet uszczelek kosztuje 1900zł, a zamienników nie ma więc sam rozumiesz Pomyślę nad nad tym, ale nie chcę składać na starych uszczelkach.. M70 są cholernie wrażliwe na to
Tymczasem czas przy aucie spędzam na rozbieraniu go na zimę.. W tym roku na 100% nie będę już jeździł.. Trochę trzeba powalczyć o konserwację miejsc gdzie ruda się już wita ze światem.. Na razie sprułem środek razem z wykładziną.. Dobrze nie jest, ale obejdzie się bez spawania. Na szczęście mogę tyle ogarnąć sam (skrobanie, zabezpieczanie i malowanie).. W międzyczasie układam wiązki pod PDC (przód i tył), softclose już jest, elektryczną kanapę tylną... Przedni zderzak zdjąłem i zajmę się odbudowa wlotów bo ździebko połamane są.. Z tyłu powalczę z otworami na czujniki PDC i może jeszcze w tym roku to uruchomię.. Przełącznik, wiązka i przód już siedzi na miejscu.. Został tył i głośniczki w półkę.. Ale to już z roletą elektryczną będę upychał.. W tym miesiącu powinna już do mnie też dojechać
Ostatnie fotki jakie mam z rozbierania i upychania wiązek, instalacji PDC, podparcia lędźwi, softclose, elektryki kanapy tylnej.. Część już na miejscu..
I na razie tyle. Jak ogarnę składanie całości po nowym roku, to zacznę czyścić zakamarki z syfu i kurzu..
Świetna, dopracowana w szczegółach, nie wiedziałem nawet i takich bajerach jak softclose w E32
Takich bajerów jest sporo.. Ostatnio bawiłem się zagłówkami tylnymi. Normalnie są na dole, a jak zapniesz pas z tyłu, to się wysuwają Czytałem też w katalogu że opcją w poliftach było opuszczanie się zagłówków i rolety tylnej przy włączeniu wstecznego.. O lusterkach kierowanych na koła tylne nie wspomnę
Tymon napisał/a:
Cudowna jest
Masz może jakieś filmiki jak to "gada"
Dzięki!
Co do filmu to nie mam Kiedyś próbowałem nagrać rozruch z monetą, ale się nie udawało Jaram się wciąż dźwiękiem odpalania.. Poza tym nie powala. W aucie dzięki podwójnej izolacji jest cicho.. V8 robi więcej zamętu
[ Dodano: 2011-11-14, 16:43 ]
Dzisiaj miałem chwilkę dla auta, ale że zimno (-3*C) to podjechałem tylko odpalić, rozgrzać. W końcu też nagrałem film z wydechem i monetą.
Ciekawi mnie jak by pod maską wyglądały wypolerowane na lustro kolektory ssące Ten ciemny dekiel miedzy nimi aż się prosi by świeciło po bokach
Widział ktoś wypolerowane kolektory v12? Ma ktoś jakąś fotkę?
Co planujesz zrobić z ssącymi?
Pierwsza klasa to twoje e32 Co raz mniej już takich
_________________ "Jedyna marka, która ma dusze,
Na inne auto już się nie skuszę. "
Najchętniej (i prawdopodobnie tak będzie) pomalowałbym je na czarno. Nie jest to jednak takie proste.. Oczywiście można wziąć sprawy w ręk ę . By było to zrobione z głową i bez szkody dla silnika trzeba zrobić to proszkowo.. Trzeba zdejmować kolektory.. A to kosztuje I to sporo, bo ~1600zł.. Tyle kosztują uszczelki pod kolektory.. Zamienników nie ma, a składanie na starych to gwarancja przedmuchów. Teraz czeka mnie naprawa skrzyni biegów.. potem może się pomyśli nad kolektorami..
Dzięki Wam za dobre słowo
[ Dodano: 2012-05-21, 17:14 ]
Troszkę zmian zaszło w ostatnich miesiącach..
Felgi OZ Ceres sprzedałem i kupiłem po długich bojach felunek Dezent EXKLUSIV DZ1 przód 8,5/17" i tył 10/17"
Jadą do mnie i w tym tygodniu powinny być na aucie.
Roleta i telefon też wleciały na szybko.
Potem PDC na tył zawitał:
I nawet przez moment CDBOX był, ale że nie podobał mi się to sprzedałem
Długo walczyłem z elektryczną kolumną ale nie odpuszczałem i się opłaciło
Trafiłem też rolety boczne:
I też bardzo cieszący mnie nabytek
Mechanicznie są w idealnym stanie, ale jednak brakuje im blasku. Solidne czyszczenie, malowanie na czarno i szlif napisu BMW. Nowe przewody pomiędzy partiami, nowe odpowietrzniki i będzie dobrze.. 2 dni pracy i będzie gitarra Tarcze z klockami praktycznie nowe.. Trochę rdzawego nalotu, ale odświeżę je również. Lipy nie będzie
I na koniec audio leży i czeka w zestawie.
Radyjko BMW Professional RDS ze zmieniarką, które będzie sterowane z tylnego podłokietnika panelem MID z E38
Takie radyjko:
Taki panel BC:
Takie połączenie:
[ Dodano: 2012-06-18, 16:55 ]
Doszły dwa nowe detale co cieszą oko
Na przód od orzeła :
Na tył z alledrogo :
Brakuje już tylko górnej listwy SL
[ Dodano: 2012-10-24, 17:31 ]
Foty nieco lepszym aparatem, ale nie jestem profesjonalistą wiec przepraszam za niedoróbki i brak fotoszopa. Foty robiłem na okazję wystawienia aukcji z autem, więc nie starałem się nic ukrywać, czy też specjalnie picować auta..
Ostatnio zmieniony przez kafarek 2012-05-21, 16:56, w całości zmieniany 1 raz