Prace nad silnikiem z ix-a zakończone, nie obyło się bez niespodzianek. W sumie trochę rzeczy do przerobienia ale udało się.
Elementy które wymagały przeróbki:
-miska olejowa z e34 ( bagnet w misce) + wycięcie ścianek wewnątrz+ dodatkowe otwory do przykręcania
- łapy silnika
-smok od pompy oleju przeróbka
-zaślepienie starego otworu na bagnet
-zmiana wiązki silnika na tą z m20b20 + przeróbka listwy elektrycznej do wtryskiwaczy
( dopływ paliwa od strony grodzi uniemożliwiał zapięcie listwy)
Całość zajęła sporo czasu, tylko przy wyjmowani i wsadzaniu silnika przyszła pomoc ze strony rodzinki .
Po zmontowaniu w całość mam problem z I biegiem - muszę go szukać i lubi wyskoczyć przedtem tego nie było.
Nie mogę się przyzwyczaić do braku pełnego Nm przy 1200obr.
Podziękowania dla WRONY za telefoniczne porady.
Prace nad silnikiem z ix-a zakończone, nie obyło się bez niespodzianek. W sumie trochę rzeczy do przerobienia ale udało się.
Elementy które wymagały przeróbki:
-miska olejowa z e34 ( bagnet w misce) + wycięcie ścianek wewnątrz+ dodatkowe otwory do przykręcania
- łapy silnika
-smok od pompy oleju przeróbka
-zaślepienie starego otworu na bagnet
-zmiana wiązki silnika na tą z m20b20 + przeróbka listwy elektrycznej do wtryskiwaczy
( dopływ paliwa od strony grodzi uniemożliwiał zapięcie listwy)
Całość zajęła sporo czasu, tylko przy wyjmowani i wsadzaniu silnika przyszła pomoc ze strony rodzinki .
Po zmontowaniu w całość mam problem z I biegiem - muszę go szukać i lubi wyskoczyć przedtem tego nie było.
Nie mogę się przyzwyczaić do braku pełnego Nm przy 1200obr.
Podziękowania dla WRONY za telefoniczne porady.
Widzę, że sporo pracy jest przy takiej przekładce, ale "OGÓLNIE" temat ogarnięty
_________________ BMW e46 328i touring
Vw T-3 Caravelle C 1.6TD