Wysany: 2014-03-17, 14:35 Utrata mocy przy duzej wilgotnosci np po deszczu bmw e30 1,6
Witam, mam taki problem z moim bmw e30 ze jak jest duża wilgotność np po deszczu czy jak przejadę przez dużą kałużę to po chwili traci moc , zaczyna szarpać, obroty spadają do 0 i falują przez chwile miedzy 0 a 600. jaki może być tego powód?
tak zdarzyło mi się właśnie dziś pierwszy raz od pierwszego razu gdy dostrzegłem ten problem, a jeszcze chce dodać ze ostatnio czasem po dłuższej jeździe jest problem z ponownym zapaleniem silnika, trzeba długo kręcić a czasem chwile odczekać.
Popsikaj po przewodach takim rozpylaczem jak do mycia szyb,tylko nalej wody,zapal silnik i popsikaj a ukarze sie prawda o Twoich przewodach,możesz nawet zgasić światło lub zrobic to jak bedzie ciemno,z pewnością zobaczysz piękne błyski nie zapomnij dotknąć przewodu Czujnik da sie przełożyć
tygrysek tak naprawdę ten czujnik nie jest konieczny do poprawnej pracy zaawansowanego technicznie silnika m40 : ] Są dostępne przewody WN w których da się zdjąć fajkę w celu przełożenia starego czujnika, musisz pytać sprzedawcy.
myślałem właśnie o tym żeby to zrobić z typ psikaniem ale na razie jestem w delegacji wiec nie mam jak. A co myślicie o kupnie czujnika osobno a kabli osobno?
Najprawdopodobniej mam w garażu oryginalne kable, razem z tym kablem do czujnika, kopułkę i palec z mojej m40b16. Nie są mi potrzebne. są to stare elementy bo z 1990 tak jak samochód. Wymieniłem na nowe ale sprzedałem samochód bo nie opanowałem usterki.
Na starych i nowych kablach silnik pracował tak samo, zakładam, że kable, kopułka i palec są sprawne. Mogę ci je podarować, zapłacisz mi tylko za wysyłkę.
Dzięki temu możesz sprawdzić czy coś się zmieni bez inwestowania w nowy zestaw.