BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
skrzynia biegów jak to naprawić??
Autor Wiadomo
Anonymous
Go
Wysany: 2005-05-02, 12:01   skrzynia biegów jak to naprawić??

Witam!!

od razu przejde do problemu!!

gałka zmiany biegów rusza sie w kazdą strone przy biegu jałowym jak i przy wrzuconym kazdym biegu co tam trzeba wymienic zeby to wszystko było sztywne?? POZDRO

Jawor
[Usunity]

Wysany: 2005-05-02, 12:06   

masz do wymiany synchronizatory...nie jest to duzy koszt..mozna z pewnego zródła ( żeby były dobre, a nie nie wiadomo jakie) kupic za 50zł..mi kiedys tokaz wytaczał za chyba 20zł

Anonymous
Go
Wysany: 2005-05-02, 12:35   

hmm tokarza to ja mam swojego:) jak to wygląda ma ktośmoze jakis rys albo cokolwiek albo najlepiej jak go wykonać:)

która część to synchronizator?? http://www.realoem.com/bm...249&hg=25&fg=05

adrian e30 
Reanimator

Pomg: 3 razy
Doczy: 18 Pa 2004
Skd: Czernikowo k/Torunia
Wysany: 2005-05-02, 13:49   

synchronizatory????? toczone???? te co sa w skrzyni???? chyba raczej niemozliwe. predzej to bedzie gdzies luz na dzwigniach niz na synchronizatorac. chyba ze sa jakies jeszcze synchronizatory

Gepard 

Pomg: 7 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Warszawa - Tarchomin
Wysany: 2005-05-02, 18:11   

Najczesciej sie wyrabia czesc nr 13 na pierwszym rysunku kosztuje ona 98 zl nowa orginalna razem z nia potrafi sie wyrobic czesc nr 10 ceny nie pamietam. Ostratnio z tym walczylem i niestety nie udalo sie do konca luz sie zmniejszyl ale nie ustapil calkowicie. Ale i tak jest lepiej bo mozna bylo jadac na piatce lewarek ustawic w pozycji do biegu pierwszego :)

sarna1 
hooligan rootz

Pomg: 15 razy
Skd: Słupsk
Wysany: 2005-05-02, 21:11   

loko opisywal na forum co trzeba wymienic - dotoczyc samemi itp i bedzie super ---- jakie synchronizatory - Jawor synchronizator nie ma nic do latania lewarka :D pozwala za to wbic bieg bez zgrzytu :)

henry 

Pomg: 6 razy
Doczy: 20 Kwi 2004
Skd: Kielce
Wysany: 2005-05-02, 22:23   Skrzynia

Dzis pozbyłem sie takiego samego problemu.Wymieniłem skrzynie biegów na używaną ,ale ze sprawną sprężyną ustalającą położenie lewarka naprzeciwko 3-4 biegu.Bo podobno tak ma sie dźwignia ustawiac.Synchronizatory nic do tego nie mają.Pzdr - henry
Ale będzie jeszcze coś.......!!!

Anonymous
Go
Wysany: 2005-05-02, 23:19   

mam jeszcze jeden problem z tą skrzynią grzeje sie drązek zmiany biegów pod gałką i mieszkiem co jest tego przyczyną?? c. nr. 5

http://www.realoem.com/bm...193&hg=25&fg=05

Anonymous
Go
Wysany: 2005-05-02, 23:28   

Mi też się grzeje drążek z tym że ma automat, nie wiem czy to norma, czy coś się sypie.

sarna1 
hooligan rootz

Pomg: 15 razy
Skd: Słupsk
Wysany: 2005-05-03, 14:40   

a ta gumowa uszczelke pod mieszkiem od drazka macie - ta ktora blokuje naplyw goracego powietrza od wydechu...taka guma uszczlniajaca - ja wlasnie jak mialem ja rozerwana to strasznie sie grzal caly tunel - od wydechu wlasnie.

KotSylwester 

Doczy: 10 Kwi 2005
Skd: nie stąd
Wysany: 2006-04-06, 09:08   

Zapraszam:

http://www.forum.beemka-k...pic.php?t=13763

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw