Przybyłem tu (nie tylko ja co widać w ostatnich dniach ) z innego forum gdzie wyszło małe zamieszanie.
Czym śmigam? E39 523i z '97r - a dokładniej możecie zobaczyć na zdjęciach.
Auto bardzo ładne, gumy trochę baloniaste i tylko za mały "motór".....
_________________ Weteran
Michał-J [Usunięty]
Wysłany: 2006-02-11, 11:12
auto w miarę dużo jeździ dlatego:
- zależało mi na ekonomicznym silniku i ten wydawał się w sam raz.
- koła dla mnie max to 16" nic więcej. Nie chce z auta taczki zrobić a auto musi być praktyczne.
co do taczki - zgadzam sie w zupełności, polskie drogi są jak każdy widzi, a 5 to jest przecież limuzyna, a nie auto sportowe (ze sportowym zacięciem to fakt).
Ile Twoja pali przy dłuższej trasie średnio, a ile tylko w mieście?
Co do ekonomiki i wielkości silnika powiem Ci tylko, że moje auto ma silnik 2.6, a pali po mieście 9-9,5 przy spokojnej jeździe, a w dłuzszej kilkusetkilometrowej trasie przy jeździe z prędkościa 110-120 - 7,7-7,8 litra na setkę.
_________________ Weteran
Michał-J [Usunięty]
Wysłany: 2006-02-11, 12:07
dodam tylko co do jazdy, że mam zawieszenie od ///M więc jeździ się bardzo fajnie ponieważ trzyma się lepiej drogi od zwykłej E39.
Co do spalania:
na trasie 650 KM spalił mi pełny zbiornik PB ale trase zrobiłem w 6h więc wolno nie jechałem.
ile pali przy 120 nie wiem bo od maja mam auto i jadąc w trasę zazwyczaj mam te 150-160 km/h (średnio pali mi 12l gazu)
W mieście - hmmm - w sumie miasto małe więc częsty start i zatrzymywanie się ale jak pisałem - te 12l gazu (jak kupiłem to palił mi ok 12l PB po mieście).
Wypaśna E39. Marzenie niejednego z nas! Jednym słowem cudo! Jak na mój gust kolor jes git 8) wolałbym troche wiekszy silnik 2,8 lub 4,0 albo ///M 400km to było by coś
Co do ekonomiki i wielkości silnika powiem Ci tylko, że moje auto ma silnik 2.6, a pali po mieście 9-9,5 przy spokojnej jeździe, a w dłuzszej kilkusetkilometrowej trasie przy jeździe z prędkościa 110-120 - 7,7-7,8 litra na setkę.
Widze że opanowales do perfekcji sztuke ekonomicznej jazdy mam nadzieje że mimo wszystko pozwalsz mu czasem więcej sie napić bo wiesz jak jest... Nieużywane konie jak nie piją to umierają i nidługo niedużo Ci zostanie z tego stada prawie 200 koników
jak dla mnie bardzo ladna z wielkim minusem...
przyklad (wielkosciowo dobrane felgi)
e28 - 15"
e34 - 16"
e39 - 17" bo mniejsze to wygladaja jak do culowej e30 wsadzic 14" . niby tez ale za male.
pozdro