BEEMKA - KLUB Strona G³ówna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  U¿ytkownicyU¿ytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
[E30] wojtaq
Autor Wiadomo¶æ
dEeste 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Do³±czy³: 13 Sty 2008
Sk±d: PÅ‚ock
Wys³any: 2008-05-31, 14:57   

fajny ISik :) moim zdaniem IS lipe bardziej pasuje.... przeciez ten styl włąśnie wykreował IS... fele tez super pasuja do auta :D te zegary dodatkowe tez ciekawy bajer :) lookanij moją bunie w galeri ^.^

FAHER 13 
DIABE� TASMAŃSKI

Do³±czy³: 07 Lut 2008
Sk±d: Chojnice
Wys³any: 2008-05-31, 15:53   

potwierdzam że fajny IS sam bym chciał taki silniczek kto wie może kiedyś pozdro :)

kavka 

Do³±czy³: 04 Mar 2007
Sk±d: Jaworzno
Wys³any: 2008-08-22, 22:58   

dEeste napisa³/a:
moim zdaniem IS lipe bardziej pasuje.... przeciez ten styl włąśnie wykreował IS... fele tez super pasuja do auta

Właśnie to samo stwierdziłem a poza tym nie mam tyle kasy żeby kompletować całego mtecha :wink:
dEeste napisa³/a:
fele tez super pasuja do auta

Niestety profil zimowy zawitał w lecie ale to dlatego że za rok planuje jakieś lepsze felgi więc teraz kupiłęm takie na jeden sezon :wink:
dEeste napisa³/a:
lookanij mojÄ… bunie w galeri ^.^

Fajna sztuka i fajna gleba ale ja niestety nie lubie zaciskać zębów przed każdą dziurą i koleiną więc narazie zostaje seria :P

A tutaj jeszcze taka mała rzecz a cieszy :P Nowa antenka :)

[ Dodano: 2008-08-06, 22:04 ]
Autko dostało nowy zawias z przodu oraz układ hamulcowy przód i tył :) Dodatkowo dziś przez 6 godzin doprowadzałem lakier do stanu używalności :wink:

A tu zakupy :P

Dalsze plany ?? Póki co musze naprawić mase pierdółek typu urwana korbka od szyby , trzeszcząca dmuchawa czy strzelający fochy immobilizer , którego pilocik dziś z nerwów przez przypadek wrzuciłem w otwór wentylacyjny od nawiewu na szybe :lol: Do domu miałem niedaleko to sobie na nóżkach wróciłem a jutro znajomy elektronik go wykastruje :)
W dalszych planach mam wyeliminowanie wszelkiej korozji atakującej autko czyli mała wizyta u blacharza i lakiernika , nowa dokładka isa ( bo ta już dużooooo przeżyła :wink: ) nowe błotniki przednie ( bo te już z dwóch stron są całe poobijane ) , no i jakieś felgi z profilem letnim a nie zimowym :D Może gleba ... :wink: Czas pokażę .

Pozdrawiam

[ Dodano: 2008-08-22, 22:56 ]
Ostatnio z Wojtkiem postanowiliśmy zrobić coś z kominem z tyłu :wink: Po długich naradach postawiliśmy na 2 rurki proste o średnicy 60 mm . Jest to tymczasowe rozwiązanie bo może niebawem bede zmieniał cały wydech bo ten mnie drażni :wink: Efekt może nie powala na kolana ale jest napewno lepszy niż kwadratowy Buzzer :D

Był taki :

Jest taki : :wink:

Jaworzno LanS SQUAD :D

BARABUS 
WHEEL MODIFICATION

Do³±czy³: 10 Sty 2006
Sk±d: o/PoznaÅ„
Wys³any: 2008-08-23, 08:50   

jakbym widział mojego byłego ISa.... :]

-------->>>> WWW.BARABUS.PL <<<<---------

Wariat 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Do³±czy³: 09 Lip 2007
Sk±d: Warszawa
Wys³any: 2008-08-23, 11:53   

Też miałem czerwonego iSa przez 4 lata. Niestety w marcu go mocno rozbiłem. Czerwony to był charaktrystyczny kolor iSów :)

Ostatnio zmieniony przez Wariat 2008-08-23, 12:10, w ca³o¶ci zmieniany 4 razy  

BARABUS 
WHEEL MODIFICATION

Do³±czy³: 10 Sty 2006
Sk±d: o/PoznaÅ„
Wys³any: 2008-08-23, 11:58   

do dziś żałuje że go sprzedałem :(

ale jeszcze kiedyś będzie coś podobnego :roll:

-------->>>> WWW.BARABUS.PL <<<<---------

mattim_bmw 
oldschool'owiec

Do³±czy³: 29 Lis 2006
Sk±d: kruszwica/poznaÅ„
Wys³any: 2008-08-23, 16:17   

Pieknie sie prezentuje, ale skoro juz wszytko tak odnowione to jeszcze felgi by sie przydało odswiezyc :) wtedy bedzie salon normalnie :wink:

pozdro

emeryt style :D :D

urbi 
SilaDrzemieWBemie

Do³±czy³: 19 Mar 2004
Sk±d: Krakow/Tbg
Wys³any: 2008-08-23, 16:26   

full wypas ! skad takie rurki zaatwiles ?

wojtaq 

Do³±czy³: 17 Lut 2006
Wys³any: 2008-08-23, 17:30   

więc może ja sie coś wypowiem bo to ja troche robie z autkiem :P
felgi nie beda odnawiane bo kiedys zagości coś innego wiec moze narazie tak jezdzic
jak Kavka zbierze jakis wiekszy fundusz to bedziemy sie za niÄ… porzÄ…dnie brali :wink:
324dA

urbi 
SilaDrzemieWBemie

Do³±czy³: 19 Mar 2004
Sk±d: Krakow/Tbg
Wys³any: 2008-08-23, 17:49   

skad macie takie ruuuuuryyyyyy !! !!!!!???????/

kavka 

Wys³any: 2008-08-23, 19:10   

Rurki to że tak powiem zwykły badziew bo to nie stal nierdzewna ani kwasówka tylko zwykła stalowa rurka , ścianka 1,2-1,3 mm do produkcji ... Poręczy i balustrad :lol: :wink: Ojciec sie tym zajmuje i takie ścinki sobie załatwiłem . Rura jest chromowana stąd taki połysk ale myśle że jak zima zagości to zje je w szybkim tempie ale tak jak mówie jest to forma przejściowa :wink:
wojtaq napisa³/a:
więc może ja sie coś wypowiem bo to ja troche robie z autkiem :P
felgi nie beda odnawiane bo kiedys zagości coś innego wiec moze narazie tak jezdzic
jak Kavka zbierze jakis wiekszy fundusz to bedziemy sie za niÄ… porzÄ…dnie brali :wink:

No tak tylko żeby założyć coś zacnego trzeba zrobić glebe a tu sie pojawia problem :P Ale zobaczymy :wink:

RoboCop 
Morder...ator

Do³±czy³: 12 Maj 2005
Sk±d: TrójkÄ…tTrzechCesarzy
Wys³any: 2008-09-09, 20:11   

z dwoma okrągłymi rurami jest o wiele lepiej - jaką średnice dałeś? szukaj nierdzewy, chrom - to lipa.

wojtaq 

Wys³any: 2008-09-09, 22:37   

2x60 poszło
narazie chrom jest ok i tak chwile zostanie bo coÅ› moze sie zmienic z wydechem calkowicie wiec wtedy zrobimy jak cza :wink:
324dA

kavka 

Wys³any: 2008-09-09, 23:57   

Wydech musi sie zmienić bo chce mieć cicho wreszcie :twisted: A póki co rurki sie trzymają przecieram raz za czas i narazie nic nie wyskakuje ale zima napewno je zje :wink:

marvin-86 
Częstochowa

Do³±czy³: 26 Lis 2006
Sk±d: CzÄ™stochowa
Wys³any: 2008-09-10, 08:53   

Piekny Is :) łafne felgi by mu sie nadały jakieś :) ale tak to ładnie pozdro.

Barabus nie placz ;) kupisz sobie innego i znowu wsadzisz 17892346781 tryliony zlotowek i znowu sie sprzeda taki urok :lol: :lol:
Ostatnio zmieniony przez marvin-86 2008-09-10, 08:54, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

kavka 

Wys³any: 2009-03-22, 15:50   

marvin-86 napisa³/a:
łafne felgi by mu sie nadały jakieś

Marzy mi się Twój avatarek ... :twisted: I możliwe że coś takiego będzie :wink: Wszystko w swoim czasie :)

[ Dodano: 2009-03-22, 15:48 ]
Jako że końcówki jak i sam wydech zgniły po zimie :twisted: postanowiłem coś pokombinować żeby było choćby ciut ciszej :wink: Kupiłem końcowy tłumik od 325 . Po długich przemyśleniach jak go zamontować (bo tłumik od 325 ma 2 wej/2 wyj.) postanowiliśmy zrobić portki za środkowym tłumikiem (który defacto jest pusty :D ) i dalej pójdzie już na końcowy :) Oddałem autko w ręce Wojtka i tak po kilku dzionkach zabawy wyszło coś takiego :)

A tak wyglądał stary końcowy z którego wysypało sie chyba wszystko co było możliwe :D

Autko sie lekko uciszyło i znikneło specyficzne brrrrrrrrr !! !!! jak w dużych fiatach i o to właśnie mi chodziło :tak: Został teraz lekko basowy pomruk który mnie satysfakcjonuje a po uchyleniu okna daje nawet troche radości jak na R4 :twisted: Jeśli chodzi o wygląd to wiadomo że te końcówki to troche piczki ale chciałem mieć oryginał i narazie nic nie zmieniam :) Szpeci tylko troche pas tylni który wygiąłem niechcący wyjeżdżając kiedyś z dość niskiego miejsca :wink: No i już nie udało sie go ładnie naprostować ...

Pozdrawiam :-)

wojtaq 

Wys³any: 2009-07-25, 19:56   

Kavka mnie poprosił wiec pisze co powiedział:
No i stało sie , ja wielki przeciwnik gleby , posadziłem wreszcie ISa
Wjechał cały zestaw firmy FK Automotive , czyli springi + amory , obniżenie 60/40 :mrgreen:

Tak było przed :

Teraz wyglÄ…da to tak:

Mierzyłem nadkole przed glebą i było 65 cm , teraz stoi na 62 cm więc troche słabo chyba jak na 60/40 ale licze że się jeszcze ubije Tylną serie miałem tak ubitą że po wsadzeniu springów od FK staneła identycznie :twisted:
Co by sie nie zeszła furka ... :mrgreen: Rozpóreczka od Nakrętki (POLECAM !)

Ogólne wrażenia bardzo pozytywne , wybiera dziury lepiej niż seria co było dla mnie szokiem :shock: Może dlatego że okazało sie że prawy spring był pęknięty i auto czuło każdą najmniejszą dziurke ... Teraz chodź jest sztywno to jedzie sie przepięknie
Teraz jak już mam posadzone autko szukam fajnej felgi najlepiej w 16 calach
324dA

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: