No nie można tkwić cały czas przy tym samym, zrobiłem ile w mojej mocy i włożyłem w nią całe pieniądze jakie miałem, może znajdzie się ktoś, kto ją dokończy, albo przeszczepi silnik
_________________ KreatywnaEkipa - odnawianie rowerów i części samochodowych
OMGWTFBBQ
Biorąc pod uwagę, że praktycznie nie jeździłem tym autem, to myślę, że takie 30 sekundowe upalanie nic mu nie zrobi, w końcu to M10 Dałem mu się przed tym ładnie nagrzać i w ogóle Teraz przynajmniej wiem, że jednak daje radę.
OMGWTFBBQ
My towiemy TomeX500, ale nie wszyscy tak do tego podchodzą, tylko zregóły upalanie=katowanie, a przecież wiadomoże czasem trzeba przepalić lepiej wydech
_________________ Nie prosta, lecz zakręt jest wyzwaniem ...
Wysłany: 2009-11-29, 18:02
ta marchewa w 33 sekundzie jest poprostu the best...;)
_________________ I Drive Like a Devil......I Feel Like a God...I Die Like a Hero
....i znow powrot do m52b28
Zycie jest zbyt krotkie zeby jezdzic Dieslem
czy do tych gaznikow sa tez takie sportowe dysze jak do moto bo kiedys cos znalazłem w sklepie scigacza ale ju nie pamietam jak to sie nazywało dokładnie
_________________ Jak Ci powiedzą ze lejesz wode to powiedz ze temat jest jak rzeka
Hmmm w motorach to chyba całkiem inna bajka. Miałem od początku źle dobrane dysze w gaźnikach, ponoć gaźniki jeździły w M10B20, ale sądząc po dyszach to chyba jednak nie. Jeszcze zostały tylko biegu jałowego do wymiany i w przyszłości zwężki, bo są najdroższe z tego wszystkiego.
Ale po pierwszym odpaleniu na nowych dyszach od razu czuć różnicę, lepiej się wkręca na obroty. Niestety nie sprawdziłem jak się zachowuje podczas jazdy. Jeszcze muszę wymienić tuleję lewego wahacza i można śmigać.
OMGWTFBBQ
Ja mam w swoim M40 a znajomy ma do sprzedania M10 na wtrysku o którym nie mam pojęcia jak jest zrobiony ukł zapłonowy czy w M10 cewką też ECU steruje czy jest to jakoś inaczej rozwiązane czy jak jest elektrzyczna pompa paliwa to można wsadzić gaźniki bez problemu czy trzeba coś przerabiać. Najbardziej mnie zastanawia jak jest zrobione sterowanie cewką zapłonową i odcinka w M10. W aparacie jest przerywacz wtedy ?
_________________ nie sztuka jest zabić muchę przednią szybą, tylko boczną.
Swapy,naprawa elektroniki(wzmacniacze lampowe,gramofony itp.)
Tak, można przerobić M10 z 318i na gaźniki. Jedyne co musisz zmienić, to pompę paliwa na niskociśnieniową, Webery potrzebują pompkę wytwarzającą chyba 1,5-2,5 bara (mogę się mylić). Ale to prosta sprawa, bo na fastroadcars.co.uk można kupić takie pompy dedykowane do gaźników chociażby firmy FACET, którą zresztą też planuję u siebie. Starą pompę przy zbiorniku się wywala i tą nową wraz z regulatorem montujemy nieopodal gaźników. Jakiś tam powrót do baku i heja. O zapłon się nie martwisz, jest aparat z przerywaczem. No i jedyny większy problem to kolektor pod gaźniki, albo samoróba, albo ściągasz z zagranicy.
OMGWTFBBQ
Wlasnie jestem wlascicielem tego egzemplarza i powiem ze do roboty jest w nim sporo, najpierw musze ogarnac zawieszenie bo plywa po drodze tak ze nie moge go utrzymac, jezeli uda mi sie to ogarnac to pora na silnik i tutaj pewnie schody. Auto odcina juz przy 5500 to chyba za szybko a zreszta mocy ma tyle co Tico:P. Calkiem mozliwe ze silnik do remontu, mam nadzieje ze jest zdrowszy niz sie spodziewam i nie wkreca sie bo do wymiany jest lancuch rozrzadu ale dowiem sie na dniach. Fajnie by bylo przywrocic taki oldschoolowy projekt do zycia ale nie wiem ile pieniedzy moze to pochlanac jednak robiac glowice i dobrze ustawiajac gazniki moze auto uzyskalo by cos ponad serie i byloby przyjemnie. Postaram sie pisac na biezaco co i jak z nim ale mysle ze poleci kupa kasy zanim zacznie jezdzic i nie wiem czy bardziej rozsadny nie bylby swap na m20b25.