BEEMKA - KLUB Strona G³ówna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  U¿ytkownicyU¿ytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
[E30] Lord Lukasz ->> 325i
Autor Wiadomo¶æ
LUCAS_M3 
Miłośnik znaczka///M

Do³±czy³: 04 Sty 2007
Sk±d: Lublin
Wys³any: 2007-08-10, 13:49   

Å�ukasz napisa³/a:
a ja Ci mówię sprzedaj - kamień z serca :wink:

są dwie chwile szczęścia jeśli chodzi o auto - kiedy je kupujesz i kiedy je sprzedajesz :D

To zależy jakie ma się auto i czy chce się go pozbyć bo to ruina czy wręcz odwrotnie, sprzedaje się bo sytuacja do tego zmusza ale robi się to z wielkim żalem i zapewniam Cię to nie jest chwila szczęścia.
Moja była [/b] :arrow: http://forum.beemka-klub....p=245128#245128

I aktualna [/b] :arrow: http://beemka-klub.pl/for...hlight=lucas_m3

Å�ukasz 
Samotny Nawigator

Do³±czy³: 26 Sie 2004
Sk±d: W-wa
Wys³any: 2007-08-10, 14:04   

LUCAS_M3 napisa³/a:
Å�ukasz napisa³/a:

są dwie chwile szczęścia jeśli chodzi o auto - kiedy je kupujesz i kiedy je sprzedajesz :D

To zależy jakie ma się auto i czy chce się go pozbyć bo to ruina czy wręcz odwrotnie, sprzedaje się bo sytuacja do tego zmusza ale robi się to z wielkim żalem i zapewniam Cię to nie jest chwila szczęścia.

Life is brutal, a kto ma miętkie serce musi mieć twardą du pę :wink:

Miki 

Do³±czy³: 11 Kwi 2004
Sk±d: z kreskówki ;)
Wys³any: 2007-08-10, 16:44   

gaz
gaz
gaz
wstaw gaz i bedzie ekonomiczne autko :wink:

ANDRZEJ-BIELAK 
Biała Może Więcej

Do³±czy³: 04 Wrz 2006
Sk±d: BIAÅ�YSTOK
Wys³any: 2007-08-10, 18:37   

Å�ukasz napisa³/a:

�UKASZ będziesz napewno szczęśliwy jak sprzedasz clio :P .
LORD podejmie napewno odpowiedniÄ… decyzjÄ™.

Marcin 
Nurburgring Fan

Do³±czy³: 10 Sie 2004
Sk±d: Katowice
Wys³any: 2007-08-11, 09:18   

�ukasz pozwolilm sobie przeanalizowac zamiane nieekonomicznego, starego BMW E30 na Renault Clio. Oto co wyszlo

Sprezedaje swoje 320i za 7000zł.

Kupuje Clio z 2000 roku za 13 000 (srednio tyle kosztuja).

Na ta chwile jestem w plecy 6000 zł. No ale zacznijmy oszczedzanie.

Moja E30 320i pali srednio 10l benzyny na 100km. Przejezdzajac miesiecznie 1200KM wydaje na paliwo ok. 500zł. Clio zakladam, ze srednio spali 8l a zatem wydam 400zł.

Oszczednosc 100zł - rocznie 1200zł.

Ubezpieczenie - BMW E30 ok. 700zł/rok, Clio ok. 400zł. Oszczedzam 300zł rocznie.

Reasumujac przez rok jezdzac ekonomicznym Clio zaoszczedze 1500zł. Aby roznica mi sie zwrocila potrzebuje 4 lat.

Czyli bede musial jezdzic waflowatym, babskim samochodem przez 4 lata aby w gole zaczac cokolwiek oszczedac. 4 lata jazdy bez grama przyjemnosci!!! Warto, jeszcze zauwazyc, ze po 4 latach moje Clio z 2000r bedzie 11 letnim samochodem a Renault nie slyna z dlugowiecznosci wiec trzeba bedzie je wymienic na nowszy model. I tak w kółko, badziewne auto i POZORNE oszczednosci.

Oczywiscie sa roznice w cenach czesci zamiennych ale ja na awaryjnosc swojego auta w ogole nie narzekam a okresowe przeglady i wymiany swiec, olejów czy paska rozrzadu nie wplywaja znacznie na powyzsza kalkulacje.
Ostatnio zmieniony przez Marcin 2007-08-11, 09:19, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

BARABUS 
WHEEL MODIFICATION

Do³±czy³: 10 Sty 2006
Sk±d: o/PoznaÅ„
Wys³any: 2007-08-11, 12:32   

Marcin napisa³/a:
�ukasz pozwolilm sobie przeanalizowac zamiane nieekonomicznego, starego BMW E30 na Renault Clio. Oto co wyszlo

Moja E30 320i pali srednio 10l benzyny na 100km. Przejezdzajac miesiecznie 1200KM wydaje na paliwo ok. 500zł. Clio zakladam, ze srednio spali 8l a zatem wydam 400zł.

Ubezpieczenie - BMW E30 ok. 700zł/rok, Clio ok. 400zł. Oszczedzam 300zł rocznie.

Reasumujac przez rok jezdzac ekonomicznym Clio zaoszczedze 1500zł. Aby roznica mi sie zwrocila potrzebuje 4 lat.

Czyli bede musial jezdzic waflowatym, babskim samochodem przez 4 lata aby w gole zaczac cokolwiek oszczedac. 4 lata jazdy bez grama przyjemnosci!!! Warto, jeszcze zauwazyc, ze po 4 latach moje Clio z 2000r bedzie 11 letnim samochodem a Renault nie slyna z dlugowiecznosci wiec trzeba bedzie je wymienic na nowszy model. I tak w kółko, badziewne auto i POZORNE oszczednosci.

Oczywiscie sa roznice w cenach czesci zamiennych ale ja na awaryjnosc swojego auta w ogole nie narzekam a okresowe przeglady i wymiany swiec, olejów czy paska rozrzadu nie wplywaja znacznie na powyzsza kalkulacje.

:brawo: :lol: :lol:

-------->>>> WWW.BARABUS.PL <<<<---------

Arturek 

Do³±czy³: 19 Maj 2007
Sk±d: PÅ‚ock
Wys³any: 2007-08-11, 14:07   

:lol: :lol: :lol:

lepszego podsumowania nie mozna było zrobic :brawo:

juz to pisałem ale powtorze jak ja bym sie zachował .. sprzedaje felgi za 1500PLN i za tyle zakładaja mi nowy gaz na gwarancji .. koszty ekspoloatacji spadaja o połowe

idzie koniec sezonu i znowu zima, mam piękne autko na normalnych moze nie kozackich ale zwykłych felgach, ale ja mam

A nie mam dupowoz na ktorym oszczedzam tylko pozornie ..

No chyba ze chodzi ci oto ze kupisz Astre za 4500zł ktora bedzie sie sypac co i rusz o ile sie nie rozpadnie, bo nie widomo na jakie blachy trafisz :wink:

Yakuzatti 

Do³±czy³: 04 Pa¼ 2006
Sk±d: Bytom/Katowice
Wys³any: 2007-08-11, 15:41   

chłopaki mają rację

Lord, nie warto, po prostu nie warto. :idea:

casus maximus 
MOTORSPORT PROMOTION

Do³±czy³: 30 Pa¼ 2005
Sk±d: CzÄ™stochowa
Wys³any: 2007-08-11, 17:23   

przejrzalem caly temat odnosnie bety lorda a bylo tych stron troche. bardzo fajna E30, widac na zdjeciach i po postach ze mnostwo pracy w nia wlozyles.
powiem ci tyle, szkoda jej sprzedawac. mysle Lordzie Lukaszu ze masz jakies chwilowe zawirowania mocy lub bierzesz jakis kosmiczny towar, ktory pcha cie w kierunku tego czynu.
najgorzej bedzie jak sprzedasz i sie ockniesz po czasie, i stwierdzisz ze zycie nie ma sensu :wink: .
nie sprzedawaj.

Lord Lukasz 
ciągłe zmiany

Do³±czy³: 18 Kwi 2005
Sk±d: Sanok
Wys³any: 2007-08-11, 17:34   

Przez Was wymiękam powoli :lol: jeszcze chwile i pewnie skasuje ogłoszenie z allegro...

E36 325i qp

http://www.youtube.com/user/TheLordLukasz

Mlody 
%-)

Do³±czy³: 08 Lis 2006
Sk±d: Starachowice
Wys³any: 2007-08-11, 19:31   

Juz dawno powinienes to zrobic :D Szkoda takiego cuda :D

kamil.k 
złota ronczka

Do³±czy³: 09 Gru 2005
Sk±d: piotrków trybunalski
Wys³any: 2007-08-11, 19:44   

Marcin napisa³/a:

nie doliczyłes kasy ze sprzedazy kierownicy hartgijijjjjeeeee :lol: :lol: :lol: :lol:

sprzedam częsci silnikowe 320i/323i

Dixi 

Do³±czy³: 24 Lut 2006
Sk±d: Gdynia
Wys³any: 2007-08-11, 19:49   

Marcin, zauwaz tez ze po 4 latach clio bedzie warte cos kolo 6-7 tys wiec tracisz okolo 6 tys. .... a E30?? po 4 latach jesli jest tylko dbana napewno bedzie warta tyle samo jak nie wiecej :D Pomijajac ze 11 letnia renowka bedzie sie czesciej sypac niz 30 letnie bmw :lol:
E32 750i 09/1991
www.e12e28.pl

Arturek 

Do³±czy³: 19 Maj 2007
Wys³any: 2007-08-12, 09:20   

reasumujac wywody .. nie wiemy co chcesz kupić miLordzie :wink:

Ale i tak bedzie to wielka kupa w porownaniu z twoim starym ale jarym BMW :]

Miki 

Wys³any: 2007-08-13, 08:09   

Marcin napisa³/a:

Czyli bede musial jezdzic waflowatym, babskim samochodem przez 4 lata aby w gole zaczac cokolwiek oszczedac.

hehehe dobre ale prawdziwe :spoko:

Å�ukasz 
Samotny Nawigator

Do³±czy³: 26 Sie 2004
Sk±d: W-wa
Wys³any: 2007-08-13, 11:11   

Marcin napisa³/a:

Marcin, gdzie wyczytałeś, że doradzam zakup Renault Clio? Czy ja mówię, że jest super fajne i najlepsze? Napisałem, jak ja zrobiłem, nie sugerując, zeby zrobił to samo. Ma multum tanich i w miarę niezawodnych oraz ekonomicznych aut w granicach 7-8 tysięcy.

Oszczędziłbyś sobie nieudolnych prób wzniesienia się na wyżyny słowotwórstwa (waflowate :spoko: ).

Jak już napisałem kiedyś, jestem fanem BMW, ale nie fanatykiem i ludzi, którzy wypowiadają się w ten sposób nie trawię, bo świadczy to, że mają mocno zawężone horyzonty i kierują się stereotypami.

W przeciwieństwie do Ciebie nie będę polewał z faceta w Micrze, czy w Fordzie Ka - jego wybór, jego decyzja, a w ogóle to może jego wali to czym jeździ.

Bez grama przyjemności? - to Twoje zdanie, ja po prostu lubię jeździć autem i w każdym znajdę odrobinę przyjemności.
A w ogóle tak BTW to co miałeś wspólnego z francuskimi autami? Czy może przeczytałeś gdzieś tam kiedyś lub usłyszałeś, że są badziewne?

"Waflowaty", "babski", "badziewne" Marcin, brawo :brawo: Jestem pełen podziwu, zarówno dla Twoich zdolności arytmetycznych, jak i logicznych (logika na prawie to ważny przedmiot).

Nie znoszę fanatyków z klapkami na oczach, którzy wszem i wobec będą wmawiać, że E30, czy BMW w ogóle jest lepsze od wszystkiego innego, co jeździ po drogach. A każdy kto jeżdzi samochodem bez "śmigła" to głupek, kretyn i naiwniak.

Ale sÄ… ludzie i......

P.S gwoli ścisłości Clio pali średnio 6,5, a nie 8l/100.....Następnym razem przygotuj się lepiej.

A powalające argumenty zachowaj dla kolegów z salonu, którzy i tak mają z Ciebie niezłą polewkę.

Pozdrawiam

Marcin 
Nurburgring Fan

Do³±czy³: 10 Sie 2004
Sk±d: Katowice
Wys³any: 2007-08-13, 11:32   

:brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo:

�ukasz masz najwyrazniej straszny problem z faktem, ze nikt nie popiera twojej decyzji dotyczacej zmiany auta. Kazdy wie, ze nie kierowala Toba zadna ekonomia tylko po prostu zona kazala ci sprzedac BMW. I to cie boli, b dzis jezdzisz nudnym autem jakich setki, tesknisz za swoim Hartge bo nie potrafiles sie sprzeciwic zonie.

Aby nie wywolywac awantury dodaje cie na razie do listy ignorowanych. W ten sposob nie bede widzial twoich odpowiedzi i nie bedzie kłótni.

casus maximus 
MOTORSPORT PROMOTION

Do³±czy³: 30 Pa¼ 2005
Sk±d: CzÄ™stochowa
Wys³any: 2007-08-13, 12:20   

koledzy. napiszcie cos na temat auta Lorda Lukasza. :mg:

Lukasz ma troche racji, BMW jest super ale nie jest najlepsze. aha. i wlasciwie Marcinie nie wazne kto , czemu sprzedal swoje auto. sprzedal i final.
powiem szczerze ze przydaloby mi sie tez takie male autko na miasto. oczywiscie procz BMW.
pozdrawiam.

kamil.k 
złota ronczka

Do³±czy³: 09 Gru 2005
Sk±d: piotrków trybunalski
Wys³any: 2007-08-13, 19:25   

łukasz mam dla ciebie dwie wiadomosci :D jak to zwykle bywa jedna dobra druga zła :)

maja prokukowac klijjo kombi :lol: ale niestety nie bedzie miało szpery :lol:

sprzedam częsci silnikowe 320i/323i

cichecki0511 

Do³±czy³: 22 Gru 2006
Sk±d: PoznaÅ„
Wys³any: 2007-08-13, 20:31   

Tak się tylko wtrąc do tematu - jeździłem przez 8 lat Clio I generacji, i powiem tak przez pierwsze pięć lat (a było to auto 2-letnie) faktycznie nic si nie działo, ale potem zaczęły się same schody. Teraz Clio jest w posiadaniu mojej Mamy. Generalnie nie ma co porównywać trwałości samochodów francuskich z nimieckimi (nie tylko BMW) i na 100% moja prawie 20 letnia e30 jest w o niebo lepszym stanie niż większość 10 letnich francuzów.

Nie pozbywaj siÄ™ tej e30 :spoko:

Norbi 

Do³±czy³: 20 Lut 2007
Wys³any: 2007-08-14, 09:04   

�ukasz jesli sprzedajesz auto ze wzgledu na ekonomie to doradzam załozenie gazu z BLOSem i Landi Rezno.

Na trasie pali mi 10-11,5 l przy jezdzie 120-150km/h (sam jestem w szoku :wow: )
I naprawde spadek mocy nie jest bardzo odczuwalny.

Traktuj to jako radÄ™ a nie krytyke twojej decyzji.

Lord Lukasz 
ciągłe zmiany

Wys³any: 2007-08-14, 10:28   

Dobra już mi przeszło :) pochwale sie xenonkami i nowymi boczkami :) :) :)

temp. 8000K wstępnie miały być na sprzedaż bo kupione były okazyjnie w USA ale jak założyłem i sie przejechałem w nocy to stwierdziłem że nigdy więcej nie założe zwykłych żarówek, świecą 10 razy lepiej. Lipowaty mam aparat więc fotki są jakie są ale polecam właśnie 8000K bo świecą mega fajnie, oprócz tego że jest mega biało to zalatują niebieską mgiełką :)

I jeszcze fotka sprawcy dużego zamieszania, chwilowo sie z nim dogaduje i nie buntuje sie

Miki 

Wys³any: 2007-08-14, 11:03   

Lord Lukasz napisa³/a:
Dobra już mi przeszło :) pochwale sie xenonkami i nowymi boczkami :) :) :)

:brawo: :jupi: :brawo: :jupi: :brawo:

nareszcie gadasz jak czlowiek :beer:

PS ile Cie te xenony kosztowały?

Lord Lukasz 
ciągłe zmiany

Wys³any: 2007-08-14, 11:31   

W sumie nic bo rodzinka mi sprezentowała a zapłacili za to w USA 95$ czyli nie wiem jaki jest teraz kurs ale okolo 270zł i w tej cenie dostałem gotowy zestaw z kabelkami,mocowaniami itp.itd, godzinka roboty i wszystko gotowe

E36 325i qp

http://www.youtube.com/user/TheLordLukasz

lesiek 
Wojciech

Do³±czy³: 05 Kwi 2007
Sk±d: Mielec/Tiel
Wys³any: 2007-08-14, 12:48   

�adna betka :) Dobrze ze nie sprzedajesz :)
Moze bedziesz jakos teraz w moich okolicach ?? :D

Pozdrawiam :)

E46 320i 1999r - Sedes
E46 325Ci 2001r - Cabrios

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych