Siemasz Chlopaku, silniczek chodzi jak laleczka. Na hamowni pokazalo 168 KM i 237 Nm, wiec mozna by powiedziec ze trzyma serie, i co najwazniejsze nie ma zadnych przedmuchow i inych krzywych akcji. Jest ok, spalanie w miescie poziom 12-14 L, trasa 10 L. Wiec tez ok w sumie
Brak słów
Przepięknie zrobione "klasyczne" E30.
Można wiedzieć jak długo to trwało, chodzi mi o te zmiany stylistyczne.
Boska, naprawdÄ™ BOSKA
witam, dziekuje za komentarz, , a propos zmian stylistycznych, trwaly jakies 3 tygodnie. czyli lakierowanie plastikow, oraz kolka ktore jeszcze cieple przyjechaly z anglii. Auto jak przyjechalo z niemiec 2 lata temu zdziwilo moje wyobrazenia gdyz stan techniczny jak na 20 letnie auto byl przezaj..., blacharka srodek, silnik (M20B20) byly w stanie idealnym. Po zakupie felg 15" Mak X-treme cala machina ruszyla, najpierw plan dotyczacy zmiany pieca i skrzyni, zawiechy, calosci mechaniki. Auto po SWAp'ie odebralem w listopadzie pojezdzilem do wiosny, w tym czasie PUZ zalatwil MtechI i zaproponowal wzor felg. Jedyna sluszna zmiana, czyli MtechI i fele Alpina (wzor). Doszly takze StarTec'ki na tyle i to zamknelo liste zmian. Obecnie mysle nad zenonami, lecz do zenonow jest potrzebna black hella. Ale o tym w nastepnym odcinku
[ Dodano: 2008-05-31, 00:52 ]
czarny napisa³/a:
Słuszny silnik w lekkiej budzie. TO musi nieźle latać
witam sluszna moc w slusznie lekkiej budzie. Auto jezdzi na codzien wiec wkladanie wiekszego pieca wiazalo by sie z wiekszymi kosztami paliwa, a przy obecnych cenach wahy to poki co za droga impreza. Co do latania, to fakt zgadza sie, lata odpowiednio. jak na razie czas do pierwszej setki to 7.0 s, i na II robi jakies 120 lekko ponad. na IV 196, wiec jest ok , pomiary byly przy pelnym baku i 2 osobach na pokladzie i na 15" 195 szer. wiec wiecej szlo w asfalt niz w pokonane metry, teraz jak juz sa zalozone sluszne kola, bedzie mierzona ponownie, i bez paliwa i drugiej osoby wiec powinno dac sie cos jeszcze urwac
Widziałem cię dzisiaj w Wawie przy GM Z daleka się rzucała w oczy �adnie zrobiona E30stka ! Tylko żarówkę sobie jedną wymień z tyłu pozycjną
_________________ Nie Umiesz Ustawić Zaworów w Swoim M20/M30 ? Call On Me !
Wys³any: 2008-06-21, 03:39 [E30] woytas_E30 ->> 323i coupe
Siemasz chlopaku, hehe dziekuje za komenta, , tak troche sie rzuca w oczy a co do lampy z tylu to jak to mowili kiedys... podskoczylismy na kamieniu, i ze tak powiem nastapil ciekawy motyw..., nie ma swiatla z tylu prawego oraz podswietlenia tablicy i zegarow. W poniedzialek jade do elektryka i bedzie badal temat,..., mam nadzieje ze szybko znajdzie powod, bo jeszcze nie spotkalem sie z tym zeby podskoczyc na wyboju i zeby zjaralo w ten sposob nawet obudowe wsowek do zarowek od tablic.... , ale nic to w poniedzialek jade do elektryka i zobaczy co nie styka,.....
Wys³any: 2008-06-22, 12:42 [E30] woytas_E30 ->> 323i coupe
Siemasz Vitek,
dziekuje za komenta, i naturalnie zgadzam sie wyglada zacnie. nastepne mody wkrotce, chodz powiem ze teraz to juz zbyt duzo nie zostalo do zmian zenon na black helli i w sumie to chyba bedzie tyle, ..., przynajmniej na razie,
pozdrawiam,
[ Dodano: 2008-06-28, 01:17 ]
MAJSU napisa³/a:
Widziałem cię dzisiaj w Wawie przy GM Z daleka się rzucała w oczy �adnie zrobiona E30stka ! Tylko żarówkę sobie jedną wymień z tyłu pozycjną
Sieeemasz chlopaku ,
mam newsa..., usterka usunieta,.... prawie, robote robil wlacznik swiatel a raczej potencjometr od regulacji podswietlenia, jak jest w polowie wszystko jest ok, jak jest na max, to wywala bezpiecznik nr.23 i wypina wlasnie swiatlo z tylu oraz podswietlenie zegarow i tablicy rej. tak wiec usterka usunieta ze tak powiem polowicznie... poki co jezdze "po ciemku", ale niedlugo jade znow do PUZ'a bo generalnie dawno go nie widzialem... i mamy pewien pomysl do omowienia,
pozdrowki,
Wojtas.
[ Dodano: 2008-10-28, 10:52 ] Panowie, krotki news, zmuszony bylem zalozyc gazownie, padlo na Landirenzo, i wtryski MagicJet'a, niestety wysokosc cen benzyny i ilosci jej spalania, popchnela mnie w strone gazu...., wiec jezdze od tygodnia na paliwie szatana.... ale to tylko chwilowe rozwiazanie gdyz mam juz pewien inny nieco pomysl.... ale o tym w nastepnym odcinku,
hehe nie, raczej nie. plan jest taki ze za dwa lata jak kupie wieksze rodzinne auto, to w e30 ktore bedzie wtedy wekendowe bedzie conajmniej M54B30 a prawdopodobnie M60B40 tylko nikomu nie mow
pozdrowki
[ Dodano: 2008-12-02, 17:02 ]
luzi napisa³/a:
siema wojtas widziałem już wcześniej twoja bunie na innym forum,oczywiście nic dodać nic ując-kozak
Elo Luzi, no jak zawsze dziekowac chlopaku za dobre slowo,
odgrzany temat, spoko paliwo szatana, jakos daje rade. Spalanie gazu w miescie wyszlo mi i tu uwaga, nie robie jaj : 11.5 L gazu/100 km. Wiec w sumie wyszlo na to ze pali mniej gazu niz paliwa,..., nie wiem jak i dlaczego, ale tak wyszlo.... nie ukrywam ze mnie to cieszy. Z nowosci, to czekam na BH ori, ktore Puz juz powinien miec gdzies w zbiorach. Po BH bedzie chyba xenon i tyle zmian. Felunek jest klasa, zgadza sie. Zawias to Amory Boge Springi H&R 60/40. Tyle w sumie Maciej chyba, odgrzalem nieco temat
spoko Tymon spoko...., BH bedzie na pewno, xenon to tylko opcja moze bedzie a moze jak mowisz ... to i nie bedzie
sie zobaczy, w sumie opcja bez jest duzo lepsza z dwoch powodow, pierwszy tak jak mowisz ori nie bylo,..., a drugi powod to niebiescy panowie nie beda robic problemow...,
Masz zwykłe amory BOGE czy jakieś o skróconym skoku ? Jak założysz zenon 4300 to nikt się nie zorienci że coś zmieniałeś Powiesz że kupiłeś nowe lampy i dobre żarówki Philipa
_________________ Nie Umiesz Ustawić Zaworów w Swoim M20/M30 ? Call On Me !
elo Majsu, spoko zobaczymy jak to wyjdzie z tymi zenonami, moze zrobie jak mowisz, poki co kase trzeba kompletowac, a co do amorow, to Boge dedykowane do E30 raczej ori bez skroconego skoku.
chyba ze cos pokrecilem,
zdrowka,
[ Dodano: 2009-06-24, 12:03 ]
nowa fota po myjni wiosennej oraz dolozona rozpórka,
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach