BEEMKA - KLUB Strona G³ówna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  U¿ytkownicyU¿ytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
[E30] henry ->> 325i
Autor Wiadomo¶æ
RoboCop 
Morder...ator

Do³±czy³: 12 Maj 2005
Sk±d: TrójkÄ…tTrzechCesarzy
Wys³any: 2008-07-30, 22:52   

Oby służył jak najdłużej :spoko:

Mauser 

Do³±czy³: 04 Maj 2006
Sk±d: MysÅ‚owice
Wys³any: 2008-07-31, 00:18   

Henio - historii BMW jak nie było tak nie ma . . . . . chyba nas w konia robisz . . . . :P
Co z tym Track Day'em? Jedziesz - jako kibic, zawodnik :?:

center 

Do³±czy³: 31 Lip 2004
Sk±d: Katowice
Wys³any: 2008-07-31, 16:14   

no pięknie pięknie :)
następnym razem wystarczy skopiować wszystko przed wysłaniem tak dużego tekstu, potem jakby co wstecz i wklej i po problemie, ja właśnie po takim 1 dużym razie jak też mi się skasowało sie tego nauczyłem :)
też czekam na historię i więcej fotek, nie żałuj nam, pozdrawiam :D

mgr inż. Jędrek ;)

henry 

Do³±czy³: 20 Kwi 2004
Sk±d: Kielce
Wys³any: 2008-07-31, 17:56   hist.

..Witam !! Nauczony smutnym doswiadczeniem , ponownie opisałem wszystko ( teraz juz w Open-office ) i tylko mam problem z...........wklejeniem tego do posta .......Ale spokojnie .................."pracuję" nad tym . Lada chwila cos się pojawi ..................

Napisałem tam też dlaczego nie pojawię się na Track-Day'u . Będę ,ale tylko jako kibic ..............Pozdrawiam i prosze o trochę cierpliwości ..........PZDR - henry

[ Dodano: 2008-08-10, 15:11 ]
Witam !! Drugi już raz piszę w odpowiedzi na pytanie Mauser'a . Sądzę ,że tym razem wiadomość mi nie zniknie ......................................
Nie bÄ™dÄ™ na Track Day BMW w Kielcach swoja „beemkÄ…” . Jeżdżę na torze tylko i wyłącznie Fiatem 124 Sport Coupe BC-1 Abarth ( to peÅ‚na nazwa mojego autka do zabawy ) . Jak ktoÅ› ma zdrowie i chÄ™ci to proponujÄ™ poczytac o moim „sprzÄ™cie” na www.automobilklub.kielce.pl a tam w linkach jest taki : www.weteran.automobilklub.kielce.pl i należy kliknÄ…c na Fiata 124 Sport i to
bÄ™dzie wÅ‚asnie o moim autku .WÅ‚asnie tym samochodem „wyżywam” sie w miarÄ™ skromnych umiejÄ™tnoÅ›ci na torze .Obecnie auto ma klatkÄ™ , dwa kubeÅ‚ki , szperÄ™ , na torze jeżdżę na slickach z przodu oponka 200/54 – 13 z tyÅ‚u 240/57- 13 . Felgi rózniste: mam dwa komplety felg magnezowych 8” przód i 9” -tyÅ‚ i proszÄ™ pamiÄ™tac ,że Å›rednica tylko 13”...........................
PosiadajÄ…c takie auto , które w normalnej jeździe produkuje 98 dB ( konkurs na gÅ‚oÅ›ność wydechu wygrywam Fiatem napewno) doszedÅ‚em do wniosku ,że wypadaÅ‚oby kupić cos do jeżdżenia na codzien , co bez żalu wyrzucÄ™ jak zardzewieje..........W pierwszym „podejÅ›ciu” kolega z Radomia zaoferowaÅ‚ mi za caÅ‚e 5000 zeteÅ‚ AlfÄ™ Romeo 90...............Auto typu „trzy pudeÅ‚ka” , 6 cylindrów w ukladzie „V” , ukÅ‚ad napÄ™dowy transaxle , full eletronika , wszystko co możliwe byÅ‚o „elektryczne”Å‚acznie z deska rozdzielczÄ… „digital” ( tylko nie dziaÅ‚aÅ‚a) , piekne felgi ZENDER 15”.........Niestety, inny kolega , posiadacz wówczas Alfy Romeo 75 ( to samo tylko sÅ‚abszy 4-ro cylindrowy silnik ) szczerze mi odradziÅ‚ kupno tego auta , twierdzÄ…c ,że lepiej sobie palnÄ…c w Å‚eb , niz próbowac cokolwiek przy Alfie naprawić . A do roboty byÅ‚ waÅ‚ napÄ™dowy , „dymiÄ…cy” silnik i wiele historii spod spodu auta .......................................DaÅ‚em sobie spokój ................ale ..........urzekÅ‚ mnie gang szeÅ›ciu cylindrów .................I to juz zostaÅ‚o . Ponieważ nie cierpiÄ™ przedniego napÄ™du , Mercedesów , niestety jakos też nie wiem czemu nie lubiÄ™ , zaczÄ…Å‚em rozglÄ…dac sie za autem jedynej marki jaka mi pozostaÅ‚a , czyli za samochodem wszystkim tutaj czytajÄ…cym te sÅ‚owa dobrze znanym ........................PostanowiÅ‚em kupić BMW...........
W pierwszym „rzucie „ wpadÅ‚o mi w oko fajne czarne e30 2 litry , na felgach Alpina . Niestety cena byÅ‚a nieco zaporowa bo aż 13 000 zÅ‚ , proszÄ™ pamiÄ™tać to byÅ‚ 2001 rok .W ogÅ‚oszeniu lokalnych ANONSÓW znalazÅ‚em wÅ‚asnie swoje „wymarzone” 325i E30 za cene wywoÅ‚awczÄ… 10600 zÅ‚ ............................................................................................................................................

I teraz opowieść o tym jak nie należy kupować samochodu ..................................
nawiązuję kontakt z facetem , który auto sprzedaje , mówię ,że jestem zainteresowany i chyba ten samochód kupię . Mijają dwa tygodnie nic nie robię , znów zaglądam , samochód jest , no to mówię ,że ja go kupię ...........Wpłacam 3000 zł na konto faceta i nic ...mijają kolejne dwa tygodnie . Potem znów wpłacam mu 3000 zł , mija tydzien , potem wplacam resztę umówionej kwoty ( cena ostateczna 9900 zł ) , wypełniam umowę i druk PCC-1 , wreszcie umawiamy się ,że on dostarczy mi samochód do mojej firmy i przekaże mi kluczyki od auta i dowód rejestracyjny oraz podpisze stosowne dokumenty...................Pamiętajcie , prosze do tej pory nie słyszałem jak pracuje silnik w tym aucie, nie siedziałem za jego kierownica i nie odbylismy żadnej jazdy próbnej.................
Nadchodzi dzieÅ„ w korym facet przyprowadza mi „moje” BMW 325i do firmy , ja „pakujÄ™” go dośłuzbowej Nexii i odwożę go do domu .........Koledzy z pracy widzÄ…c to mówiÄ… ........” no może by tak kierownik flaszke postawiÅ‚ , skoro kupiÅ‚ sobie nowe autko”...........No to stawiam flaszke na stół, wypijamy i wtedy ....................po raz pierwszy w życiu wsiadam ( po pijaku) za kierownicÄ™ nowokupionego BMW . Mam odcinek „prostej” na terenie firmy o dÅ‚ugoÅ›ci ok.250 m , stwierdzam ,że „Å‚eb urywa” i tak stajÄ™ sie posiadaczem BMW 325i E30 z 1989 roku podobno o pojemnosci 2,0 litra ( tak jest w papierach do dzisiaj)...............

samochód ma pordzewiały przedni prawy błotnik , pękniętą i poklejoną miskę olejową , wyjące łożysko tylnego prawego koła i rekord swiata............tarczę hamulcową prawego tylnego koła o grubości...................2,3 mm ( to nie błąd !! !!!!!)

zaczynam „pakować „ w niego „kasÄ™”, najpierw nowe tarcze i klocki , wymiana Å‚ozyska , bÅ‚otnika , itd. ,itp koszty rosna niebotycznie , jeden z kolejnych „jednorazowych” rachunków opiewaÅ‚ chyba na 6500 zÅ‚ . Å�acznie ponad 30 000 zÅ‚ doÅ‚ożyÅ‚em do auta . To oczywiscie nie koniec.Jeden kpl. opon 2200zÅ‚ , drugi tyle samo . LikwidujÄ™ w aucie stylizowane znaczki „M” na masce , bagażniku i kierownicy . Nowe opony pozalaja mi „podnieść” auto z 6 cm ponad asfalt do w miarÄ™ „normalnego” poziomu .GdzieÅ› w Niemczech , u jakiegos Turka auto przeszÅ‚o „tuning”................Do dzis mam napis „KARACA TUNING” nad tylna tablica rejestracyjnÄ… ........

Dzis mysle już nad następnymi inwestycjami , np. marza mi sie felgi BBS RM.........
Ale na razie masÄ™ drobnych usterek elektrycznych musze usunąć , zgodnie z zasadÄ… , że szewc bez butów chodzi , bo przecież „prÄ…d” to mój zawód.....................
W t.zw. „miÄ™dzyczasie” odkrywam stronÄ™ „beemka-klub” . RejestrujÄ™ siÄ™ , zapisujÄ™ i stwierdzam ,ze mam kolejny kolekcjonerski samochód i należaÅ‚oby kupic kolejne auto do jazdy na codzieÅ„..............I tak pozostaÅ‚o do dzisiaj. Jestem tutaj i bardzo sobie chwalÄ™ ten krok..............

Pozdrawiam - Heniek.

PS. Nie wiem jakim cudem , ale udało mi się wkleić !! !!!

[ Dodano: 2008-08-10, 15:14 ]
.......Uprzejmie donosze ,ze wreszcie swoją "historię"wkleiłem - PZDR - henry
Ale będzie jeszcze coś.......!!!

BM 6 

Do³±czy³a: 23 Pa¼ 2004
Sk±d: Radom
Wys³any: 2008-08-10, 16:44   Re: hist.

henry napisa³/a:

.......Uprzejmie donosze ,ze wreszcie swoją "historię"wkleiłem - PZDR - henry

... Ale zapomniałeś odznaczyć >>Nie łącz tego postu z poprzednim<<, więc połączyło.

W związku z powyższym odświeżam temat i życzę miłej lektury.

Mauser 

Wys³any: 2008-08-10, 16:54   

Dobrze, że odświeżony, bo bym się nie zorientował :D
Do zobaczenia w Kielcach! Będzie chwila czasu, to pogadamy :)

reso 
WĄSKA NA MT II

Do³±czy³: 15 Lis 2007
Sk±d: Gliwice
Wys³any: 2008-08-10, 18:50   Re: hist.

BM 6 napisa³/a:

... Ale zapomniałeś odznaczyć >>Nie łącz tego postu z poprzednim<<, więc połączyło.

W związku z powyższym odświeżam temat i życzę miłej lektury.

A dzie jest taka opcja, bo ja nigdzie jej nie widze?

SPRZEDAM KOMPLETNY SILNIK ZE SKRZYNIA I OSPRZĘTEM M20B20 (Z MOJEGO CABRIO) TANIO!!!!

lesiek 
Wojciech

Do³±czy³: 05 Kwi 2007
Sk±d: Mielec/Tiel
Wys³any: 2008-08-10, 18:59   

Naprawdę bardzo mnie zaciekawiła ta historia :) :spoko: no i piekne e30

Pozdrawiam prawdziwych pasjonatów :prosze:

E46 320i 1999r - Sedes
E46 325Ci 2001r - Cabrios

Piotr_1 
Tempiciel sekund

Do³±czy³: 11 Sie 2005
Sk±d: Bydgoszcz
Wys³any: 2008-08-11, 16:33   

Ciekawa historia, choć bardzo kosztowna wówczas :) :shock:
E30 M332 1991........ ....U__________\

henry 

Wys³any: 2008-09-12, 14:10   felgi

Uwaga !! ! Chyba mi palma odbiła , wsadzam felgi BBS RM , przód 8" tył 8,5" wszystko o srednicy 15 cali.....................za trzy dni zdjęcia ...........Jeszcze będzie Black Hella i jakies porządne siedzenia . Zdjecia niebawem .................PZDR - henry

Mack` 
Rumcajs

Do³±czy³: 16 Lis 2006
Wys³any: 2008-09-12, 14:15   

Siema Henry spróbuje na weekendzie podjechać do Ciebie to obaczę w końcu furke po przeszczepie :) i na BBSach jakos sobota pewnie po południu wpadne. :papa: :papa:

RoboCop 
Morder...ator

Do³±czy³: 12 Maj 2005
Sk±d: TrójkÄ…tTrzechCesarzy
Wys³any: 2008-09-12, 14:15   

chyba tak Heniu :)
dopiero teraz po załozeniu polerowanych skręcanych felg, do auta używanego na codzień, zobaczysz co to znaczy dbać o auto :lol:
ja już nigdy nie zdecyduje się na takie alusy -za dużo roboty z tym, no chyba, że będę mieszkał w Californii, bo tam tylko sprężone powietrze i po kłopocie...

pozdro :mg:

henry 

Wys³any: 2008-09-13, 16:51   

...Witam !! Robert , ja juz od dłuższego czasu obu aut używam w pogode słoneczna , bezwietrzna i przy temperaturze otoczenia powyzej 20 stopni. Własnie w Faiciku mam dwa komplety skręcanych flg oraz polerowanych , wiec wiem co to oznacza..............Pozdrawiam - Heniek

G-R-Z-E-Åš 

Do³±czy³: 22 Mar 2007
Sk±d: Kraków N-H
Wys³any: 2008-09-13, 18:04   

No Heniu teraz zaczynasz szaleć :wink: światełka fela :wink:

Tylko tak dalej :spoko:

Było E30 325 Touring , E32 730 V8 , E30 325 MT I , E34 540IA , E38 740IA :(

Teraz jest WRANGLER , Cooper S, E81 118i :P

Mlody 
%-)

Do³±czy³: 08 Lis 2006
Sk±d: Starachowice
Wys³any: 2008-10-01, 14:19   

I jak ze zdjeciami :?: :roll:

henry 

Wys³any: 2008-10-01, 18:40   zdjÄ™cia

.......dzięki za pamięć, faktycznie Black Hella i felgi już mam , mimo ,że niezamontowane na aucie ale sfotografowane ..........Mam pokazać ?? ? PZDR - henry

Mauser 

Wys³any: 2008-10-01, 18:47   

Dawaj Heniu!! 8-)

BM 6 

Do³±czy³a: 23 Pa¼ 2004
Sk±d: Radom
Wys³any: 2008-10-01, 22:39   

Felgi BBS RM przerobione poprzez wymianę rantów, założone są fabrycznie nowe.
Do przodu szer. 2" co dało felgę 8Jx15ET chyba 17"
Na tył rant 2,5" co pozwoliło uzyskać felgę 8,5Jx15ET 7"

LUKAS 
Klubowicz

Do³±czy³: 19 Mar 2004
Sk±d: MiÅ„sk Mazowiecki
Wys³any: 2008-10-01, 22:50   

Ulala widzę że oroi Black hella się szykuje :D
Felgi również pięnie sięprezentują ;)

Nieno nabiera Twoje autko Heniu coraz większego zadziora ;)

Oby tak dalej, bardzo mi siÄ™ to podoba gratulujÄ™ ;)

PZDR!