no pięknie pięknie
następnym razem wystarczy skopiować wszystko przed wysłaniem tak dużego tekstu, potem jakby co wstecz i wklej i po problemie, ja właśnie po takim 1 dużym razie jak też mi się skasowało sie tego nauczyłem
też czekam na historię i więcej fotek, nie żałuj nam, pozdrawiam
..Witam Nauczony smutnym doswiadczeniem , ponownie opisałem wszystko ( teraz juz w Open-office ) i tylko mam problem z...........wklejeniem tego do posta .......Ale spokojnie .................."pracuję" nad tym . Lada chwila cos się pojawi ..................
Napisałem tam też dlaczego nie pojawię się na Track-Day'u . Będę ,ale tylko jako kibic ..............Pozdrawiam i prosze o trochę cierpliwości ..........PZDR - henry
[ Dodano: 2008-08-10, 15:11 ]
Witam Drugi już raz piszę w odpowiedzi na pytanie Mauser'a . Sądzę ,że tym razem wiadomość mi nie zniknie ......................................
Nie bÄ™dÄ™ na Track Day BMW w Kielcach swoja „beemkÄ…” . Jeżdżę na torze tylko i wyłącznie Fiatem 124 Sport Coupe BC-1 Abarth ( to peÅ‚na nazwa mojego autka do zabawy ) . Jak ktoÅ› ma zdrowie i chÄ™ci to proponujÄ™ poczytac o moim „sprzÄ™cie” na www.automobilklub.kielce.pl a tam w linkach jest taki : www.weteran.automobilklub.kielce.pl i należy kliknÄ…c na Fiata 124 Sport i to
bÄ™dzie wÅ‚asnie o moim autku .WÅ‚asnie tym samochodem „wyżywam” sie w miarÄ™ skromnych umiejÄ™tnoÅ›ci na torze .Obecnie auto ma klatkÄ™ , dwa kubeÅ‚ki , szperÄ™ , na torze jeżdżę na slickach z przodu oponka 200/54 – 13 z tyÅ‚u 240/57- 13 . Felgi rózniste: mam dwa komplety felg magnezowych 8” przód i 9” -tyÅ‚ i proszÄ™ pamiÄ™tac ,że Å›rednica tylko 13”...........................
PosiadajÄ…c takie auto , które w normalnej jeździe produkuje 98 dB ( konkurs na gÅ‚oÅ›ność wydechu wygrywam Fiatem napewno) doszedÅ‚em do wniosku ,że wypadaÅ‚oby kupić cos do jeżdżenia na codzien , co bez żalu wyrzucÄ™ jak zardzewieje..........W pierwszym „podejÅ›ciu” kolega z Radomia zaoferowaÅ‚ mi za caÅ‚e 5000 zeteÅ‚ AlfÄ™ Romeo 90...............Auto typu „trzy pudeÅ‚ka” , 6 cylindrów w ukladzie „V” , ukÅ‚ad napÄ™dowy transaxle , full eletronika , wszystko co możliwe byÅ‚o „elektryczne”Å‚acznie z deska rozdzielczÄ… „digital” ( tylko nie dziaÅ‚aÅ‚a) , piekne felgi ZENDER 15”.........Niestety, inny kolega , posiadacz wówczas Alfy Romeo 75 ( to samo tylko sÅ‚abszy 4-ro cylindrowy silnik ) szczerze mi odradziÅ‚ kupno tego auta , twierdzÄ…c ,że lepiej sobie palnÄ…c w Å‚eb , niz próbowac cokolwiek przy Alfie naprawić . A do roboty byÅ‚ waÅ‚ napÄ™dowy , „dymiÄ…cy” silnik i wiele historii spod spodu auta .......................................DaÅ‚em sobie spokój ................ale ..........urzekÅ‚ mnie gang szeÅ›ciu cylindrów .................I to juz zostaÅ‚o . Ponieważ nie cierpiÄ™ przedniego napÄ™du , Mercedesów , niestety jakos też nie wiem czemu nie lubiÄ™ , zaczÄ…Å‚em rozglÄ…dac sie za autem jedynej marki jaka mi pozostaÅ‚a , czyli za samochodem wszystkim tutaj czytajÄ…cym te sÅ‚owa dobrze znanym ........................PostanowiÅ‚em kupić BMW...........
W pierwszym „rzucie „ wpadÅ‚o mi w oko fajne czarne e30 2 litry , na felgach Alpina . Niestety cena byÅ‚a nieco zaporowa bo aż 13 000 zÅ‚ , proszÄ™ pamiÄ™tać to byÅ‚ 2001 rok .W ogÅ‚oszeniu lokalnych ANONSÓW znalazÅ‚em wÅ‚asnie swoje „wymarzone” 325i E30 za cene wywoÅ‚awczÄ… 10600 zÅ‚ ............................................................................................................................................
I teraz opowieść o tym jak nie należy kupować samochodu ..................................
nawiązuję kontakt z facetem , który auto sprzedaje , mówię ,że jestem zainteresowany i chyba ten samochód kupię . Mijają dwa tygodnie nic nie robię , znów zaglądam , samochód jest , no to mówię ,że ja go kupię ...........Wpłacam 3000 zł na konto faceta i nic ...mijają kolejne dwa tygodnie . Potem znów wpłacam mu 3000 zł , mija tydzien , potem wplacam resztę umówionej kwoty ( cena ostateczna 9900 zł ) , wypełniam umowę i druk PCC-1 , wreszcie umawiamy się ,że on dostarczy mi samochód do mojej firmy i przekaże mi kluczyki od auta i dowód rejestracyjny oraz podpisze stosowne dokumenty...................Pamiętajcie , prosze do tej pory nie słyszałem jak pracuje silnik w tym aucie, nie siedziałem za jego kierownica i nie odbylismy żadnej jazdy próbnej.................
Nadchodzi dzieÅ„ w korym facet przyprowadza mi „moje” BMW 325i do firmy , ja „pakujÄ™” go dośłuzbowej Nexii i odwożę go do domu .........Koledzy z pracy widzÄ…c to mówiÄ… ........” no może by tak kierownik flaszke postawiÅ‚ , skoro kupiÅ‚ sobie nowe autko”...........No to stawiam flaszke na stół, wypijamy i wtedy ....................po raz pierwszy w życiu wsiadam ( po pijaku) za kierownicÄ™ nowokupionego BMW . Mam odcinek „prostej” na terenie firmy o dÅ‚ugoÅ›ci ok.250 m , stwierdzam ,że „Å‚eb urywa” i tak stajÄ™ sie posiadaczem BMW 325i E30 z 1989 roku podobno o pojemnosci 2,0 litra ( tak jest w papierach do dzisiaj)...............
samochód ma pordzewiały przedni prawy błotnik , pękniętą i poklejoną miskę olejową , wyjące łożysko tylnego prawego koła i rekord swiata............tarczę hamulcową prawego tylnego koła o grubości...................2,3 mm ( to nie błąd !!!!!)
zaczynam „pakować „ w niego „kasÄ™”, najpierw nowe tarcze i klocki , wymiana Å‚ozyska , bÅ‚otnika , itd. ,itp koszty rosna niebotycznie , jeden z kolejnych „jednorazowych” rachunków opiewaÅ‚ chyba na 6500 zÅ‚ . Å�acznie ponad 30 000 zÅ‚ doÅ‚ożyÅ‚em do auta . To oczywiscie nie koniec.Jeden kpl. opon 2200zÅ‚ , drugi tyle samo . LikwidujÄ™ w aucie stylizowane znaczki „M” na masce , bagażniku i kierownicy . Nowe opony pozalaja mi „podnieść” auto z 6 cm ponad asfalt do w miarÄ™ „normalnego” poziomu .GdzieÅ› w Niemczech , u jakiegos Turka auto przeszÅ‚o „tuning”................Do dzis mam napis „KARACA TUNING” nad tylna tablica rejestracyjnÄ… ........
Dzis mysle już nad następnymi inwestycjami , np. marza mi sie felgi BBS RM.........
Ale na razie masÄ™ drobnych usterek elektrycznych musze usunąć , zgodnie z zasadÄ… , że szewc bez butów chodzi , bo przecież „prÄ…d” to mój zawód.....................
W t.zw. „miÄ™dzyczasie” odkrywam stronÄ™ „beemka-klub” . RejestrujÄ™ siÄ™ , zapisujÄ™ i stwierdzam ,ze mam kolejny kolekcjonerski samochód i należaÅ‚oby kupic kolejne auto do jazdy na codzieÅ„..............I tak pozostaÅ‚o do dzisiaj. Jestem tutaj i bardzo sobie chwalÄ™ ten krok..............
Pozdrawiam - Heniek.
PS. Nie wiem jakim cudem , ale udało mi się wkleić !!!
[ Dodano: 2008-08-10, 15:14 ]
.......Uprzejmie donosze ,ze wreszcie swoją "historię"wkleiłem - PZDR - henry
_________________ HENIEK
Klubowicz
BMW E30 325i (szpera 3,25) z s50b32 - made by MGarage &(suspension) Lukas Performance !
Ale będzie jeszcze coś.......!!!
Uwaga ! Chyba mi palma odbiła , wsadzam felgi BBS RM , przód 8" tył 8,5" wszystko o srednicy 15 cali.....................za trzy dni zdjęcia ...........Jeszcze będzie Black Hella i jakies porządne siedzenia . Zdjecia niebawem .................PZDR - henry
_________________ HENIEK
Klubowicz
BMW E30 325i (szpera 3,25) z s50b32 - made by MGarage &(suspension) Lukas Performance !
Siema Henry spróbuje na weekendzie podjechać do Ciebie to obaczę w końcu furke po przeszczepie i na BBSach jakos sobota pewnie po południu wpadne.
Do³±czy³: 12 Maj 2005 Sk±d: TrójkÄ…tTrzechCesarzy
Wys³any: 2008-09-12, 14:15
chyba tak Heniu
dopiero teraz po załozeniu polerowanych skręcanych felg, do auta używanego na codzień, zobaczysz co to znaczy dbać o auto
ja już nigdy nie zdecyduje się na takie alusy -za dużo roboty z tym, no chyba, że będę mieszkał w Californii, bo tam tylko sprężone powietrze i po kłopocie...
pozdro
_________________ Ile można zainwestować w swoją PASJĘ? Z czego można zrezygnować... jak bardzo można się w tym zatracić...
...Witam Robert , ja juz od dłuższego czasu obu aut używam w pogode słoneczna , bezwietrzna i przy temperaturze otoczenia powyzej 20 stopni. Własnie w Faiciku mam dwa komplety skręcanych flg oraz polerowanych , wiec wiem co to oznacza..............Pozdrawiam - Heniek
_________________ HENIEK
Klubowicz
_________________ Czasami Na Drodze Spotykam Prawdziwych Szaleńców, Pędzą Na Złamanie Karku, Wbrew Rozsądkowi... Naprawdę... Czasami Aż Mi Jest Ciężko Ich Wyprzedzić !
.......dzięki za pamięć, faktycznie Black Hella i felgi już mam , mimo ,że niezamontowane na aucie ale sfotografowane ..........Mam pokazać ? PZDR - henry
_________________ HENIEK
Klubowicz
Przepiękne felgi teraz twoja E30 będzie się rzucać w oczy z daleka
Tylko pogratulować
_________________ Czasami Na Drodze Spotykam Prawdziwych Szaleńców, Pędzą Na Złamanie Karku, Wbrew Rozsądkowi... Naprawdę... Czasami Aż Mi Jest Ciężko Ich Wyprzedzić !
..........Dzieki , dzięki wszystkim za miłe słowa ...............Miało być auto do jazdy na codzien , "niestety" nic z tego nie wyszło , to zacząłem coś zmieniac w duchu tego co czytam na naszym forum................A co emeryt nie może sobie "poprawić" autka ??
Do Centera ...........te slicki , których tam kawałek widac to od Fiata , opona 240/570 - R13 na feldze 9J x 13 .................rzeczywiście trzyma super na suchym , tylko ,że opona musi byc rozgrzana do 90 stopni , a o to ciężko w krótkich , amatorskich imprezach na torze.......PZDR - henry
_________________ HENIEK
Klubowicz
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach