e30 v8 kontra e46 s54 nie wypadłą zbyt ciekawie jakieś 7 długości na 400 metrów wiec nic rewelacyjnego fajny silnik jak dlamnie ale do wyczynu trzeba go troche podrobic
podobno idą na równo E30 V8 i E36 3,2 ale tylko tak słyszałem na własne oczy nie widziałem Jak będzie jakiś spot to się zobaczy bo część osób nie dowierza a jak na własne oczy to na własne oczy ja nawet jak bym przegrał to przyjmę to przegraną z respektem dla wygrywającego żeby kto nie pomyślał że jak mam w E30 S50 to już myślę że nie ma na mnie mocnego bo napewno jest Pozdrawiam
Moja E30 z przełożeniem 3.25 na oponkach 235/40 17 jakieś barumki więc bez rewelacji
E36 sedan było 325 jest 3.2 z programem i wydechem z kwasu most o przełożeniu 3.64 shamowane 330KM
na 400m jeżdżone kilkanaście razy wypadało w miarę równo z przewagą wygranych e30 różnice od połowy do długości auta wynikające głownie z ruszenia na starcie
inna konfrontacja
E30V8 BOR most 3.25 reszta identyczna jak u mnie
E30V8 aktualnie 2.93
ze startu odskakuję na chwilę potem dostaję baty z rolowanego ok 50 km/h BOR z przodu z tym ze na autostradzie BOR kończy na 220 a ja mam dopiero 5 tys obr
z e30 S50B32 jeszcze nie jeździłem ale bardzo chętnie sie sprawdzę byle by na suchej nawierzchni
od przełożenia zależy bardzo wiele tylko trzeba dobrać na tyle odpowiednie żeby auto jeszcze chciało ruszać.. o ile w e36 trakcja jest bdb i można sobie pozwolić na drastyczne skrócenie mostu bo i tak będzie dobrze ruszać a w e30 jak przesadzimy to możemy zapomnieć o używaniu pierwszego biegu