BEEMKA - KLUB Strona Główna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
[E30] Moja najnowsza zabawka 340 V8 M60B40
Autor Wiadomość
daniel325 

Wysłany: 2008-12-20, 01:16   

e30 v8 kontra e46 s54 nie wypadłą zbyt ciekawie jakieś 7 długości na 400 metrów wiec nic rewelacyjnego fajny silnik jak dlamnie ale do wyczynu trzeba go troche podrobic

esiue30 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Wysłany: 2008-12-21, 13:50   

ale chyba wiekszą radośc z jazdy i warjowania da e30 co ??
to taki dzikus

Michał540 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Wysłany: 2009-01-01, 22:12   

Cytat:
podobno idą na równo E30 V8 i E36 3,2 ale tylko tak słyszałem na własne oczy nie widziałem :) Jak będzie jakiś spot to się zobaczy bo część osób nie dowierza a jak na własne oczy to na własne oczy ja nawet jak bym przegrał to przyjmę to przegraną z respektem dla wygrywającego żeby kto nie pomyślał że jak mam w E30 S50 to już myślę że nie ma na mnie mocnego bo napewno jest Pozdrawiam

Moja E30 z przełożeniem 3.25 na oponkach 235/40 17 jakieś barumki więc bez rewelacji
E36 sedan było 325 jest 3.2 z programem i wydechem z kwasu most o przełożeniu 3.64 shamowane 330KM
na 400m jeżdżone kilkanaście razy wypadało w miarę równo z przewagą wygranych e30 różnice od połowy do długości auta wynikające głownie z ruszenia na starcie
inna konfrontacja
E30V8 BOR most 3.25 reszta identyczna jak u mnie
E30V8 aktualnie 2.93
ze startu odskakuję na chwilę potem dostaję baty z rolowanego ok 50 km/h BOR z przodu z tym ze na autostradzie BOR kończy na 220 a ja mam dopiero 5 tys obr

z e30 S50B32 jeszcze nie jeździłem ale bardzo chętnie sie sprawdzę byle by na suchej nawierzchni :)

od przełożenia zależy bardzo wiele tylko trzeba dobrać na tyle odpowiednie żeby auto jeszcze chciało ruszać.. o ile w e36 trakcja jest bdb i można sobie pozwolić na drastyczne skrócenie mostu bo i tak będzie dobrze ruszać a w e30 jak przesadzimy to możemy zapomnieć o używaniu pierwszego biegu :)

Pozdrawiam Michał

Odpowiedz do tematu