BEEMKA - KLUB Strona G³ówna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  U¿ytkownicyU¿ytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
[E30] Tylmanek
Autor Wiadomo¶æ
tomcat944 
mental ill

Do³±czy³: 28 Cze 2006
Sk±d: zielona gora
Wys³any: 2008-12-30, 11:05   

hej,
te progi to zaden shit tylko ori progi od turinga....

oprocz Mtech I i Mtech II najlepsze jakie sa dostepne...

tylmanek88 
Młody miłośnik :]

Do³±czy³: 02 Sty 2008
Sk±d: WoÅ‚omin
Wys³any: 2008-12-30, 13:29   

pocisk997 napisa³/a:
tylmanek88, Przyjrzałem sie Twojemu bolidowi i doszedlem do wniosku ze mamy te same progi. Nie wiesz co to za shit? Nawet niezły kawałek plastiku, bo pasuje do e30 i nie wygląda jakoś siatkowato :P

Tak sie sklada ze też jestem w fazie edukacji i też mam u siebie podtlenek LPG:D
U mnie dziala bez zarzutu, polecam LPG do IeSów :wink:

dokladnie tak jak powiedzial kolega tomcat944 progi od touringa. zostalem uswiadomiony ze to porzadna rzecz dopiero po kupnie jak brat powiedzial ze ladnie wyglada na tych progach od touringa :D
co do LPG to powiem ze sekwencja smiga ;) szkoda mi silnika i tak ale jak ja kupilem benzynka 98 po 5zeta stala :/ jedno jest pewne, w nastepnej Beemce nie bedzie gazu :P
a Ty masz sekwencje u siebie czy zwykla komputerowke??

pocisk997 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Do³±czy³: 14 Wrz 2008
Sk±d: Strzegom
Wys³any: 2008-12-30, 15:08   

tylmanek88 napisa³/a:
dokladnie tak jak powiedzial kolega tomcat944 progi od touringa

O prosze, nawet nie wiedzialem:D W każdym razie mi sie podobają 8-)

Ja mam sekwencje BRC i powiem ze w kazdym juz BMW bede mial zawsze gaz, bo to jest cudna rzecz, a skoro nie widac róznicy to po co przepłacac?!

Dlaczego szkoda silnika? Skoro masz sekwencje to nic sie silnikowi nie dzieje!!!

tylmanek88 

Wys³any: 2008-12-30, 23:49   

to nie jest tak ze skoro teraz sie nic nie dzieje to nic sie nie bedzie dzialo... silnik dostaje po tylku bo jest "zaprogramowany" na mieszanke paliwa o okreslonej liczbie oktanow itp itd. a gaz ma wieksza liczbe oktanow, inna konsystencje nazwijmy to tak, no i badz co badz inna charakterystyke chemiczna niz benzyna. pewnie sporo ludzi na tym forum zna sie na tym lepiej niz ja, wiec niech oni sie wypowiedza :) ja wiem ze poki chce jezdzic duzo bede jezdzil Malenka na gaz, a jak sytuacja na rynku paliwowym sie polepszy to dostanie spowrotem mleczko prosto od krowy 98% :D

mateuszczarn 

Do³±czy³: 15 Gru 2008
Sk±d: Kraków
Wys³any: 2009-01-28, 21:20   

Bunia pierwsza klasa a swoja droga gaz jest do :cenzura: , zapalniczek i innych rzeczy oprócz samochodów. Ja jak miałem gaz we wczesniejszej buni to po przełączeniu na benzyne nie palil jeden cylinder a kuzynowi od gazowy pozatykały sie gniazda

pocisk997 

Wys³any: 2009-01-28, 23:26   

mateuszczarn napisa³/a:
Ja jak miałem gaz we wczesniejszej buni to po przełączeniu na benzyne nie palil jeden cylinder a kuzynowi od gazowy pozatykały sie gniazda

Jak zakładasz goowno i liczysz ze bedzie dzialac to sie nie dziw! Podejżewam że do tego tankowałeś auto w pana Wieśka na wiosce żeby taniej było! :maruda:

mateuszczarn 

Do³±czy³: 15 Gru 2008
Sk±d: Kraków
Wys³any: 2009-01-29, 08:07   

Dla mnie wszystko co zwiazane z gazem to gowno a czy tankuje u Wieśka na wiosce czy u Marka na rynku w Krakowie to nie ma różnicy bo jedno i drugie psuje silnik

pocisk997 

Wys³any: 2009-01-29, 09:42   

mateuszczarn napisa³/a:
psuje silnik

Możesz sprecyzować wypowiedź?
To jest na tej samej zasadzie co duża część gejów staje sie nimi przez problemy z kobietami.

tylmanek88 

Wys³any: 2009-01-29, 17:05   

wiesz, ja zainwestowalem w sekwencje i licze na to ze pojezdzi. nie zakladalem jej sam, tylko w serwisie gazowym z prawdziwego zdarzenia. nie tankuje na stacjach gdzie strach poloneza zatankowac tylko na zaufanych sprawdzonych, zazwyczaj duzych koncernow. instalacja jest tak spasowana ze gaz zalacza sie dopiero na cieply silnik i parownik, a glownie praca zimnego motoru na gazie moze spowodowac ze cos jest nie halo. wiem ze to nie to samo co benzyna ale ja nie widze efektow ubocznych i dlatego poki bedzie dobrze jezdzic na gazie bede mowil ze nie mam nic przeciwko jesli jest to dobrze wykonane.
jesli chce sie jezdzic samochodem i do tego tanio to trzeba najpierw w to zainwestowac. zreszta tak jest ze wszystkim, nie zainwestujesz=nie zaoszczedzisz=nie zarobisz.
pozdrawiam!

pocisk997 

Wys³any: 2009-01-29, 21:19   

tylmanek88, Dokladnie. Nie dało sie tego lepiej ująć :spoko:

tylmanek88 

Wys³any: 2009-04-14, 22:50   

Witam! troche czasu byla cisza, a to wszystko dlatego ze nie bylo zadnych zmian niestety oprocz tego ze Beatka zostala nawoskowana porzadnie i zmienila zimowe bambosze na sprawdzone letnie klapeczki :D podczas wymiany sprawdzilem co w zawieszeniu piszczy i moge stwierdzic ze zawieszenie siedzi 40/30 :) orginal Eibach i z tego co na necie znalazlem to przod jest fabryka na e30 a tyl na Z3 :|

ponadto zdarzyla sie wielkanocna sesja zdjeciowa i mam nadzieje ze fotki ktore w miare oddadza to jak wazny jest dla mnie ten samochod :)

pozdrawiam i do zobaczenia! :D

Malutka zmieniła właściciela. mam nadzieję, że będzie jej równie dobrze jak u mnie :)
Ostatnio zmieniony przez tylmanek88 2010-10-19, 11:54, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: