Jakbys mial pytania jakies co do gaznikow to sie odezwij ja zrobilem cos takiego w hondzie preludzie 3generacji do 2.0 16V gazniki weber dcoe 40 , pozdro i powodzenia
Pomógł: 4 razy Dołączył: 21 Sie 2005 Skąd: Mińsk Mazowiecki
Wysłany: 2009-03-21, 20:08
super te webery wyglądają
ja mam m10b18 z dwoma strombergami 150/175 CEDT z e12 520 76r i dźwięk na wyższych obrotach naprawdę robi wrażenie jak na 4 cyl to te webery już w ogóle muszą nieźle mruczeć
Na weekend myślę wstawić auto do garażu i ściągnąć gaźniki, ogarnąć kable, założyć uszczelki pod kolektor, szlifnąć tu i tam, żeby wszystko było na cacy.
Kolektorki pomalowane na czarno, parę małych poprawek typu wspawanie podkładek. Wreszcie jest porządna dźwigienka gazu, jeszcze tylko uchwyt na sprężynkę dorobić i będzie gotowe. Pod kolektory wpadły nowe uszczelki. Jeszcze wypolerowałem pokrywki dysz w gaźnikach bo aż się prosiły o to
To wszystko zrobiłem "przy okazji", bo auto siedzi w garażu w innym celu
Tak, sprężyny czekają na montaż, tylko do dzisiaj męczyłem się z kolumnami i... okazało się, że po lewej mam cienką lagę, a po prawej grubą... Miałem dawać amory do utwardzenia ale teraz to jestem po prostu w kropce.
niesamowity projekt, samniedawno zmieniłem m10 na m20, ale jak patrze jakie cuda można wyczyniac z tym motorem to naprawde szacunek!!! mnie w m10 drażnił dzwiek motoru i dla mnie nic tylko 6 cylindrów musi byc, u Ciebie dzwiek jest zacny, chciałbym miec okazje posłuchac tego w realu.
Oczywiście czarny mat Myślałem, żeby polerować, ale jakoś się zniechęciłem...
Poza tym czekam na regenerowane zaciski hamulcowe. Moje się zapiekły albo zatarły, po prostu nie jestem w stanie ruszyć tłoczkiem, żeby zmieścić nowe klocki Myślałem, że już wyjadę z garażu, a tu cały czas się przedłuża...
Ostatnio zmieniony przez TomeX500 2009-04-29, 10:10, w całości zmieniany 3 razy
Wczoraj po północy wyjechałem wreszcie z garażu po miesiącu ciężkiej walki z zawieszeniem, hamulcami, rozrusznikiem... Dzisiaj rano przyglądnałem się jak ta gleba właściwie wyszła. A wyszło to tak:
WTF? Czemu :cenzura: jest tak wysoko? Wygląda na to, że są to sprężyny 60/40, ale nawet jeśli, to ten tył jest prawie jak wcześniej... Przód ładnie leży, nie mam co do niego zastrzeżeń. Nie wiem co tu zaradzić, może zacząć wozić ze sobą trupy w bagaju?
ale czy seryjne amortyzatory nie wpływają na wysokość?
mam b6+60/40 i jest prawie jak u ciebie
pozatym fajne auto
Fuck No to nie wiem, kumpel zasugerował żeby zatankować do pełna Suszę mam od dawna, ciekawe czy siadłoby niżej. No to szukam sprężyn -60 na tył Chętnie się zamienię
TomeX500, do takiego, czyli rocznik `85-`87.
Obrazek
On jest jednoczęściowy, w sensie ten pas między grillem a zderzakiem jest razem z przednią blachą, czy jest skręcany osobno? Rozumiem, że on ma inny wlot niż ten co u mnie a'la viper?