No cóż, moje plany.... mam ich już parę a dlugie zimowe wieczory jeszcze przede mną, wiec bede mial duzo czasu na ich obmyślanie i realizację.
Wiem ze jestescie ciekawi co takiego chodzi mi po głowie, jednak nie chcialbym tego od razu zdradzac... wszystko w swoim czasie...
Póki co remontuje garaz.
Pietrek, znajomy pracował w firmie ktora zajmowala sie chromowaniem wiec mialem to po kosztach.
nie było łatwo tarcze są od e34 , zaciski z e23 , adaptery własnorecznie robione metodą prob i błędów z blachy 20 mm - ale udało sie.
wczesniej miałem zastosowane dystanse do felgi RH teraz wykorzystałem te dystanse i włożyłem je "pod tarcze" (tzn miedzy piaste a tarcze, dystans w tym przypadku jest przedłużeniem piasty). Po tej zmianie tarcze z e34 sa w takim miejscu jak oryginalne z e30, pierscienie centrujące (jeszcze brak zdjecia) sa tak wytoczone by wszystko pracowało w jednej osi (dystans, tarcza i felga) cieżko to wszystko wytlumaczyc, jak bede zakładał to zrobie dokladne zdjęcia krok po kroku
ogolnie zajeło mi to sporo czasu bo bawiłem sie w konstruktora by to wszystko dopasowac i żeby hamulce spełniały swoją role jeśli chodzi o sprawe bezpieczeństwa
mogles dac zaciski aluminiowe z e38 i tarcze 305mm z pluga. Latwy i szybki zabieg (tarcze wchodza idealnie na piaste bez odsadzania i dorabiania pierscieni, wystarczy zrobic w niej 4x100 obok 4x108 fabrycznych . Lecz twoj zestaw tez jest fajny,pozdro
_________________ BMW (E30) & MOTORSPORT
M50 stroker 3,0L power N/A...
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach