Szukałem dość długo gałki od E46 tej normalnej od manuala ale jakoś tak normalnie bardzo wyglądała więc dąłem sobie spokój bo mam oryg. M technik ale jak zobaczyłem tą a ten schemacik nawet spox jest zawsze to coś innego a buraki będa myśleli że to tip tronic ehhe
też sie przymierzałem do tej gały
ale w sumie bardziej pasuje do e36 niż do e30
bardzo fajne auto, super lakierek, fele a'la Alpina,
przydałby sie jeszcze MPower pod maską
Ja podobnie jak Urbi nie kupil bym takiej gali od tiptronica. Po co imitowac cos czego sie nie ma .wg mnie to to samo co naklejenie znaczka m3 w 316.
zostaw lepiej ori galke. ale to tylko moje zdanie
Po co imitowac cos czego sie nie ma .wg mnie to to samo co naklejenie znaczka m3 w 316.
Powiem tak ja nie chce imitować tiptronic'a poporstu wzór tej gałki mi sie podoba i najważniejsze że jest oryginalna a ta M tech jest lekko porysowana tak samo z M pakietem nie chce imitowac M-trójki poprostu te spoilery mi sie podobają a co innego jest z Emką kupujesz ją jak już masz kase i chcesz dużo wrażeń i na drodze i na stacji benzynowej
srodek będzie ze smaczkiem w 100% takl wyszły obwódki
a tak gałeczka robione w nocy więc troche kiepsko wyszły
Tak wygląda po ataku zimy wszystkie samochody wyglądaja jak by miały wełniane swetry na sobie heheh
Yatzek [Usunięty]
Wysłany: 2005-12-20, 22:51
nio powiem ze nice z guscikiem tak trzymaj ja bym tam tylko lamy tylne pozmienial na te z bialym kierunkiem <lol> i bylo by jak ulal ale to tylko gusta i gusciki wiec niebrac tego do siebie pozdro.
Shabu [Usunięty]
Wysłany: 2005-12-22, 11:43 witam bratnią Bawarkę i jej szczęśliwego właściciela ;)
Witam,
no muszę powiedzieć, że poza środkiem, brewkami - niestety za nimi nie przepadam, i ciemnymi lampami.. Twoja 318 IS :D:D wygląda bosko;)
naprawdę. kolorek ładny .. no i felga rewelacyjna!!!
mam tylko jedno pytanie.. nie tłucze Ci za bardzo tył na tych gigantach 235? kurcze.. kupiłem do mojej 225 na tył i stwierdziłem, że strasznie wali po tyłku.. no ale może to wina opony i amorów /; ? no tak czy siak i jedno i drugie zmienię na wiosnę. amory cóż mają już niestety zaledwie po 65% a opony.. może tak jak zimowe kupię CONTI??? może masz jakieś typy co do opon letnich?
pozdrawiam serdecznie
W srodku zmieniłem tylko gałke zmiany biegów reszta to 100% Oryginał M tech z czarna podsufitka jeżeli chcesz jeździć na 17stkach a nawet jak byś chciał na 15stkach bo to chodzi o bezpieczeństwo wymień wszystkie końcówy amortyzatory bez tego nie ma szans jeździc niektórzy jeżdza na 15stkach i mówią że się lepiej jeździ bo się nie tłucze itp. ale jeżdża na 15stkach bo nie chcą znać stanu swojego zawieszenia mój faworyt na lato to Nokian NRVi na przód nie wsadzaj więcej niż 215 nie da się na polskich koleinach jeździć z używek continentale nie są złe conti sport contact jeździłem na takich i rewelka odradzam BARUMY bardzo śliska opona
IS w e36 na 235 jeszce jeździ, czy juz się toczy?
W mojej skromnej opinii kompletnie nieprzydatna opona na nasze drogi i do auta z takim motorem, ale to moje zdanie. Ja ganiam na 15tkach i wszystkie możliwe części zawieszenia mam wymienione i jest naprawdę ok, na nasze drogi nie zamieniłbym się na 17tki, ew. o 16tach mógłym pomyśleć.
Opony letnie polecam TOYO Proxes:
T1R:Następczyni słynnej PROXES T1S- bohaterki kultowego filmu ”Szybcy i Wściekli”. Posiada tak jak poprzedniczka specjalny wzór bieżnika przypominający literę "V"- nowością jest zmieniony układ bieżnika w pasie barkowym opony gwarantujący szybkie odprowadzanie wody, znakomitą kierowalność na każdej nawierzchni oraz obniżony poziom hałasu.
Boczne, blokowe wzmocnienia, specyficzny układ lamelek z głębokimi wcięciami w zewnętrznych żebrach oraz nowa kompozycja siliki zmniejszają opory toczenia, gwarantują rewelacyjną przyczepność do nawierzchni, wynikiem czego jest znaczące skrócenie drogi hamowania, zarówno na mokrej, jak i na suchej nawierzchni. Konstrukcja bieżnika umożliwia bardziej równomierny rozkład sił nacisku opony na podłoże, przez co skrócona jest droga hamowania, obniżony został poziom hałasu oraz wydłużony okres użytkowania opony dzięki bardziej równomiernemu jej zużyciu.
Toyo CF1:Następczyni opony ROADPRO R610. Nowa asymetryczna opona Toyo - japońska odpowiedź na europejską konkurencję. Nowa mieszanka z siliką, układ bieżnika z dużymi centralnymi blokami, cztery szerokie rowki centralne oraz unikalna konstrukcja „rowka w rowku” dla szybkiego odprowadzania wody i przedłużenia długości przebiegów. Znakomita kierowalność na suchej i mokrej nawierzchni. Dzięki specjalnemu układowi lamelek na zewnętrznym żebrze opony znacząco skraca się droga hamowania. Specjalne zamknięte rowki w pasie barkowym dla obniżonego poziomu hałasu. Wzmocniona stopka opony wykonana z mieszanki gumowej o wyjątkowej twardości. Dodatkowa ochrona felgi.
Albo na kozaka R888(śliczna) :
TOYO PROXES R 888 posiada certyfikat opony wyścigowej ECE.
Jazda na TOYO PROXES R 888 wymaga zachowania maksymalnej ostrożności na mokrej nawierzchni ze względu na ograniczoną ochronę przed aquaplaningiem.
Jedyna w swym rodzaju, zapewniająca rewelacyjną przyczepność do nawierzchni i wyjątkowo czułą sterowność specjalnej wyścigowej mieszance "GG" i dużej powierzchni kontaktu z podłożem.
Konstrukcja opony minimalizuje wpływ czynników termicznych na zmianę kształtu i mieszanki bieżnika umożliwiając zachowanie optymalnych właściwości jezdnych przez maksymalnie długi czas, a przez to wydłużając jej przebieg.
Ponieważ opona ta jest produkowana ze specjalnych komponentów i posiada specyficzny bieżnik - tylko do wyścigów, nie jest objęta tradycyjną gwarancją handlową.
lub Yokohamy, te opony maja sportowe zacięcie, szczególnie Toyo. Nokiany są zbyt cywilne do takiego auta.
IS w e36 na 235 jeszce jeździ, czy juz się toczy?
W mojej skromnej opinii kompletnie nieprzydatna opona na nasze drogi i do auta z takim motorem, ale to moje zdanie.
Nie chce mi się juz pisac o 17stkach itp itd. nie jeździsz nie odradzaj nikomu, do E30 to owszem 16stki ale E36 17stki spokojnie wchodzą naprawde to mała felga. i da się jeździć, a na przyspieszeniu nic nie trace a w zakrętach bęzpieczeństwo i pewność wykonywanych manewrów przy niektórych dziurach nawet lepszy komfort.
Pozdrawiam
PS: co to za BMW bez dużych Felg 8) 8) 8)
duchX [Usunięty]
Wysłany: 2005-12-25, 18:23
E30 wyglada dobrze na 17" a E36 powinno sie zaczynac od 17" i jak najbardziej tylko 17" moze z tym komfortem i bezpieczenstwem lekko przesadzone ale to juz zalezy jak kto sie zapatruje na ta kwestie
A to moja poprzednia niuńka niezawodne 316i nic w nim nie wymieniałem prócz olejów klocków i felg heh
93r. 316i 102PS jakieś 13s do 100km/h środek welur bardzo zadbana
Felgi takie same jak na iS'ce BMW Radial Felgen tylko że 18stki
przód 225/40/18 8x18 TYŁ 225/40/18 8,5x18 Opony Pirelli P Zero Asimetrico achhhh szkoda że drogi niepozwalają na takei felgi