BEEMKA - KLUB Strona Główna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
[E36] VinCent318iS ->> 318iS
Autor Wiadomość
VinCent318iS 

Wysłany: 2005-11-27, 12:19   

cinek_sw napisał:
Cytat:
tylko jak zapomnisz gdzie masz dane biegi to co wtedy

fak właśnie nie wiem jak to będzie mam nadzieje że się przyzwyczaje na początek będe woził kartke ze schematem a później to już na pamięć :wink:

Deyna
[Usunięty]

Wysłany: 2005-11-27, 12:40   

W BMW jest nawet przygotowane miejsce żeby przykleić taki schemat...
Na ekonomizerze :wink:

VinCent318iS 

Wysłany: 2005-11-27, 12:45   

Deyna napisał:
Cytat:
W BMW jest nawet przygotowane miejsce żeby przykleić taki schemat...
Na ekonomizerze

:wink: niestety za długo zajmie szczytywanie na którym biegu jade musze gdzies koło skrzyni żeby szybko analogicznie zmieniać biegi jka na kartce :wink:

VinCent318iS 

Wysłany: 2005-11-28, 22:09   

Obwódki na zegary już zamontowane teraz czekam na Gałe :wink: i zapodam fotki jak już będzie wszystko w komplecie

urbi 
SilaDrzemieWBemie

Wysłany: 2005-11-28, 22:29   

powiem tak : nie kupil bym takiej galy bo - bo nie jest od manuala. tak samo jak nie kupil bym od 6 biegowki

VinCent318iS 

Wysłany: 2005-11-28, 22:40   

Szukałem dość długo gałki od E46 tej normalnej od manuala ale jakoś tak normalnie bardzo wyglądała więc dąłem sobie spokój bo mam oryg. M technik ale jak zobaczyłem tą a ten schemacik nawet spox jest zawsze to coś innego a buraki będa myśleli że to tip tronic ehhe :)

urbi 
SilaDrzemieWBemie

Wysłany: 2005-11-28, 23:17   

buraki nie wiedza co to tiptronic w ogole 8)

cinek_sw 
Dezerter

Wysłany: 2005-11-29, 18:12   

urbi napisał/a:
powiem tak : nie kupil bym takiej galy bo - bo nie jest od manuala.
no ale zawsze można założyć skrzynie tiptronic, wkońcu gałke już mamy :D :D :D nigdy nic nie wiadomo.........

GG 6271263

------------------------------------------------------
nawet Papież jeździ BMW -> > Bóg powiedział ludziom co dobre :) :)

wiechue30 
/////ALPINE equipped

Wysłany: 2005-11-29, 19:20   

też sie przymierzałem do tej gały :D
ale w sumie bardziej pasuje do e36 niż do e30
bardzo fajne auto, super lakierek, fele a'la Alpina,
przydałby sie jeszcze MPower pod maską :lol:

VinCent318iS 

Wysłany: 2005-11-29, 23:25   

wiechuE30 napisał
Cytat:
przydałby sie jeszcze MPower pod maską

oj przydałby się przydał hehe

urbi 
SilaDrzemieWBemie

Wysłany: 2005-11-29, 23:28   

dystrybutor pod domem tez by sie przydal :D

VinCent318iS 

Wysłany: 2005-11-30, 14:57   

mam poprostu Ekonomiczne M POWER :wink: chociaż 328 ma takie samo spalanie :? ale niestety jak kupowałem nie stac mnie było na 328i

luk325 

Wysłany: 2005-11-30, 21:10   

Ja podobnie jak Urbi nie kupil bym takiej gali od tiptronica. Po co imitowac cos czego sie nie ma .wg mnie to to samo co naklejenie znaczka m3 w 316.
zostaw lepiej ori galke. ale to tylko moje zdanie :wink:

cinek_sw 
Dezerter

Wysłany: 2005-11-30, 21:15   

no nie przesadzajcie,analogicznie jak nie masz e-mki to nie założysz pakietu od niej?? wszystko mozna byle ze smaczkiem :D

GG 6271263

VinCent318iS 

Wysłany: 2005-11-30, 22:37   

luk325 napisał:
Cytat:
Po co imitowac cos czego sie nie ma .wg mnie to to samo co naklejenie znaczka m3 w 316.

Powiem tak ja nie chce imitować tiptronic'a poporstu wzór tej gałki mi sie podoba i najważniejsze że jest oryginalna a ta M tech jest lekko porysowana tak samo z M pakietem nie chce imitowac M-trójki poprostu te spoilery mi sie podobają a co innego jest z Emką kupujesz ją jak już masz kase i chcesz dużo wrażeń i na drodze i na stacji benzynowej :wink:

srodek będzie ze smaczkiem w 100% takl wyszły obwódki

a tak gałeczka robione w nocy więc troche kiepsko wyszły

VinCent318iS 

Wysłany: 2005-12-20, 20:48   

Tak wygląda po ataku zimy wszystkie samochody wyglądaja jak by miały wełniane swetry na sobie heheh

Yatzek
[Usunięty]

Wysłany: 2005-12-20, 22:51   

nio powiem ze nice :) z guscikiem tak trzymaj :) ja bym tam tylko lamy tylne pozmienial na te z bialym kierunkiem <lol> i bylo by jak ulal ale to tylko gusta i gusciki wiec niebrac tego do siebie pozdro.

Shabu
[Usunięty]

Wysłany: 2005-12-22, 11:43   witam bratnią Bawarkę i jej szczęśliwego właściciela ;)

Witam,
no muszę powiedzieć, że poza środkiem, brewkami - niestety za nimi nie przepadam, i ciemnymi lampami.. Twoja 318 IS :D :D:D wygląda bosko;)
naprawdę. kolorek ładny .. no i felga rewelacyjna!!!
mam tylko jedno pytanie.. nie tłucze Ci za bardzo tył na tych gigantach 235? kurcze.. kupiłem do mojej 225 na tył i stwierdziłem, że strasznie wali po tyłku.. no ale może to wina opony i amorów /; ? no tak czy siak i jedno i drugie zmienię na wiosnę. amory cóż mają już niestety zaledwie po 65% a opony.. może tak jak zimowe kupię CONTI??? może masz jakieś typy co do opon letnich?
pozdrawiam serdecznie

VinCent318iS 

Wysłany: 2005-12-22, 14:22   

W srodku zmieniłem tylko gałke zmiany biegów reszta to 100% Oryginał M tech z czarna podsufitka jeżeli chcesz jeździć na 17stkach a nawet jak byś chciał na 15stkach bo to chodzi o bezpieczeństwo wymień wszystkie końcówy amortyzatory bez tego nie ma szans jeździc niektórzy jeżdza na 15stkach i mówią że się lepiej jeździ bo się nie tłucze itp. ale jeżdża na 15stkach bo nie chcą znać stanu swojego zawieszenia mój faworyt na lato to Nokian NRVi na przód nie wsadzaj więcej niż 215 nie da się na polskich koleinach jeździć z używek continentale nie są złe conti sport contact jeździłem na takich i rewelka odradzam BARUMY bardzo śliska opona

Łukasz 
Samotny Nawigator

Wysłany: 2005-12-22, 15:03   

IS w e36 na 235 jeszce jeździ, czy juz się toczy? :wink:
W mojej skromnej opinii kompletnie nieprzydatna opona na nasze drogi i do auta z takim motorem, ale to moje zdanie. Ja ganiam na 15tkach i wszystkie możliwe części zawieszenia mam wymienione i jest naprawdę ok, na nasze drogi nie zamieniłbym się na 17tki, ew. o 16tach mógłym pomyśleć.

Opony letnie polecam TOYO Proxes:

T1R:Następczyni słynnej PROXES T1S- bohaterki kultowego filmu ”Szybcy i Wściekli”. Posiada tak jak poprzedniczka specjalny wzór bieżnika przypominający literę "V"- nowością jest zmieniony układ bieżnika w pasie barkowym opony gwarantujący szybkie odprowadzanie wody, znakomitą kierowalność na każdej nawierzchni oraz obniżony poziom hałasu.
Boczne, blokowe wzmocnienia, specyficzny układ lamelek z głębokimi wcięciami w zewnętrznych żebrach oraz nowa kompozycja siliki zmniejszają opory toczenia, gwarantują rewelacyjną przyczepność do nawierzchni, wynikiem czego jest znaczące skrócenie drogi hamowania, zarówno na mokrej, jak i na suchej nawierzchni. Konstrukcja bieżnika umożliwia bardziej równomierny rozkład sił nacisku opony na podłoże, przez co skrócona jest droga hamowania, obniżony został poziom hałasu oraz wydłużony okres użytkowania opony dzięki bardziej równomiernemu jej zużyciu.
Toyo CF1:Następczyni opony ROADPRO R610. Nowa asymetryczna opona Toyo - japońska odpowiedź na europejską konkurencję. Nowa mieszanka z siliką, układ bieżnika z dużymi centralnymi blokami, cztery szerokie rowki centralne oraz unikalna konstrukcja „rowka w rowku” dla szybkiego odprowadzania wody i przedłużenia długości przebiegów. Znakomita kierowalność na suchej i mokrej nawierzchni. Dzięki specjalnemu układowi lamelek na zewnętrznym żebrze opony znacząco skraca się droga hamowania. Specjalne zamknięte rowki w pasie barkowym dla obniżonego poziomu hałasu. Wzmocniona stopka opony wykonana z mieszanki gumowej o wyjątkowej twardości. Dodatkowa ochrona felgi.
Albo na kozaka R888(śliczna) :twisted: :

TOYO PROXES R 888 posiada certyfikat opony wyścigowej ECE.

Jazda na TOYO PROXES R 888 wymaga zachowania maksymalnej ostrożności na mokrej nawierzchni ze względu na ograniczoną ochronę przed aquaplaningiem.

Jedyna w swym rodzaju, zapewniająca rewelacyjną przyczepność do nawierzchni i wyjątkowo czułą sterowność specjalnej wyścigowej mieszance "GG" i dużej powierzchni kontaktu z podłożem.

Konstrukcja opony minimalizuje wpływ czynników termicznych na zmianę kształtu i mieszanki bieżnika umożliwiając zachowanie optymalnych właściwości jezdnych przez maksymalnie długi czas, a przez to wydłużając jej przebieg.

Ponieważ opona ta jest produkowana ze specjalnych komponentów i posiada specyficzny bieżnik - tylko do wyścigów, nie jest objęta tradycyjną gwarancją handlową.

lub Yokohamy, te opony maja sportowe zacięcie, szczególnie Toyo. Nokiany są zbyt cywilne do takiego auta.

VinCent318iS 

Wysłany: 2005-12-25, 18:19   

Łukasz napisał:
Cytat:
IS w e36 na 235 jeszce jeździ, czy juz się toczy?
W mojej skromnej opinii kompletnie nieprzydatna opona na nasze drogi i do auta z takim motorem, ale to moje zdanie.

Nie chce mi się juz pisac o 17stkach itp itd. nie jeździsz nie odradzaj nikomu, do E30 to owszem 16stki ale E36 17stki spokojnie wchodzą naprawde to mała felga. i da się jeździć, a na przyspieszeniu nic nie trace a w zakrętach bęzpieczeństwo i pewność wykonywanych manewrów przy niektórych dziurach nawet lepszy komfort.
Pozdrawiam

PS: co to za BMW bez dużych Felg :) :) :) :) :) 8) 8) 8) :wink:

duchX
[Usunięty]

Wysłany: 2005-12-25, 18:23   

E30 wyglada dobrze na 17" a E36 powinno sie zaczynac od 17" i jak najbardziej tylko 17" moze z tym komfortem i bezpieczenstwem lekko przesadzone ale to juz zalezy jak kto sie zapatruje na ta kwestie

VinCent318iS 

Wysłany: 2005-12-27, 18:14   

A to moja poprzednia niuńka niezawodne 316i nic w nim nie wymieniałem prócz olejów klocków i felg :D heh

93r. 316i 102PS jakieś 13s do 100km/h środek welur bardzo zadbana
Felgi takie same jak na iS'ce BMW Radial Felgen tylko że 18stki
przód 225/40/18 8x18 TYŁ 225/40/18 8,5x18 Opony Pirelli P Zero Asimetrico achhhh szkoda że drogi niepozwalają na takei felgi :P

cinek_sw 
Dezerter

Wysłany: 2005-12-27, 20:19   

hehehhe widzę że patent z tylnymi lampami przerzuciłeś na obecnego furacza... fela niczego sobie......

GG 6271263

VinCent318iS 

Wysłany: 2005-12-27, 21:24   

cinek_sw napisał:
Cytat:
hehehhe widzę że patent z tylnymi lampami przerzuciłeś na obecnego furacza... fela niczego sobie.....

Siiii bo tą 316i kupiłem już na takich lampach tak to bym pewnie jeździł na normalnych biało czerwonych :)

Odpowiedz do tematu